2022 yılında 260 bin dirilik Akdamar Adası’nı mülakat etti

2022 yılında 260 bin gönül Akdamar Adası’nı müzakere etti

VAN – Van Gölü’nde mevcut ve seçme yıl binlerce turistin mülakat ettiği Akdamar Adası ve üzerindeki Akdamar Anıt Müzesi’ni 2022 yılında 260 binin üzerinde sevimli görüşme etti.

Van’üstelik yer düz örenlik yerlerinin temas sene binlerce evcil ve ecnebi turisti ağırladığını tamlayan Van Hars ve Turizm İl Müdürü Erol Çokbilmiş, 2022 yılını hem pandemiden çıkışın hem turizm ile baştan kavuşmanın ve turizm üzerinden dünyaya açılmanın aynı kapısı namına algıladıklarını söyledi. 2022 yılında 50 milyona mail insanın Türkiye’yi müzakere etmesinin büyük aynı çörek olduğunu ve ülke kendisine dahi bu pastadan iyi tıpkısı hisse alınması gerektiğini belirtti. 2022 yılında kestirmece 310 bin evcil ve yabancı turistin müze ve ören yerleri görüşme ettiğini vurgulayan Akil, “Bu bile 2019 yılı yani pandemiden önceki ile kıyasladığımızda 260 bini buluyordu. Aradaki farkın kapatıldığını ve 2023 yılı itibariyle birlikte Van ve ülkemiz için turizm anlamında mebzul bire bir dirimlik olacağını, iyi tıpkısı tirajın yakalanacağını şimdiden gidermek benzer tamam. Temennimiz ve umudumuz birlikte bu yönde. Yapılacak olan icraat birlikte bunu gösterecek. Tabi yapılacak olan icraat neticesinde 2023 yılında daha çok ziyaretçi potansiyelini yakalamayı hedefliyoruz. Hedefimiz olan 500 bini yakalayabilmek üzere icraat fethetmek zorundayız” dedi.

Turizmin değişik bileşenlerin tıpkısı araya gelmesiyle oluşan bire bir fasıl olduğuna özen calip Akil, “Bu sektörün bileşenlerini siz ne büyüklüğünde zihayat tutabilirseniz, ilin tanıtımına ulama sağlayabilecek fonksiyonları daha gani dolay plana alabilirsiniz ve daha aşkın turizm alanında destinasyon alanları oluşturabilirseniz, hem geceleme hem dahi konaklama açısından artık ziyaretçinin ili konuşma etmesine olanak sağlamış olursunuz. Bu bağlamda yapılacak olan çalışmalar, turizm anlamında yakaladığımız istatistiğin 2023 yılında elan peş bir seviyeye taşınması süresince tıpkı bir külah edecektir” ifadelerini kullandı.

2022 yılında yerli ve ecnebi turistlerin arz çok Akdamar Abide Müzesi’ni müzakere ettiklerini belirten Fikirli, “Ağırlıklı kendisine UNESCO Acun Geçici Mirası listesinde vadi kayran Akdamar Adası’nda ziyaretçi sayısının bundan sonra olduğunu görmekteyiz. Hem havza turu ile yapılan lezzetli aynı gezi hem karşınızda Artos Dağı’nın güzelliği ile gelişigüzel masmavi denizin ortasında inci gibi projektör Akdamar Abide Müzesi’nin, imdi ziyaretçi çekmesine faktör oluyor. Bu çabucak Akdamar beden değil, Akdamar’dan sonradan Van Kalesi, Çavuştepe Kalesi ve Urartu Müzemiz var. Bunları total olarak değerlendirdiğimizde bu sayıyı değişik örenlik yerlerimize da aktarmak zorundayız. Fakat 2022 yılı istatistiğine baktığımız zaman kısaca 260 binin üstünde insanın çabucak Akdamar Anıt Müzesi’ni ziyaret ettiğini nakletmek mümkündür” diyerek konuştu.

Share: