2023 Yılı Elektrikte Sonuç Gerçeklik Tedbir Tarifesi Tüketim Miktarları Belirlendi

Erke Piyasası Aranjman Kurumu’nun (EPDK) kararına göre; istihlak miktarı, 2023 yılı için ev ve zirai cerrahi müdahale mütemmim grubuna yönelik almanak 100 milyon kilovatsaat ve gayrı tüketici gruplarına yönelik almanak 1 milyon kilovatsaat namına uygulanacak.

EPDK’nin elektrikte bitiren gruplarına yönelik serencam nesep tedbir tarifesi istihlak miktarlarının belirlenmesine dayalı kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Ev, zirai ve başka operasyon mütemmim grubuna müteveccih 1 Ev 2023 bakımından yürürlüğe girecek eskimemiş tebliğde şu kararlara yer verildi;

“-Sonuç Esas Hazırlık Tarifesinin Düzenlenmesi Karşı Tebliğ’de saha düzlük tüketim miktarı, 2023 yılı için ev ve zirai ameliyat bitiren grubuna müteveccih almanak 100 milyon kilovatsaat ve başka bitiren gruplarına müteveccih almanak 1 milyon kilovatsaat namına uygulanacak.

-1 Familya 2019’dan itibaren 1,0938 olarak meri enerji hazırlık maliyeti dışındaki değişik tüm maliyetler ile akıllıcasına kar dikkate alınarak belirlenen katsayı (KBK) ise sabit tutuldu.

DOĞAL GAZDA DEĞİŞİKLİK NAMEVCUT

-2023’te uygulanacak doğal gaz piyasası erkin tüketici olma sınırında değişikliğe gidilmedi.

-2015’te başlayan, yıllık 75 bin metreküplük gaz piyasası serbest mütemmim sınırı, 2023 yılı boyunca uygulanmaya devam edecek.”

Share: