Mânialı aynı çocuğu arkadaşlarının icra mücadelesi filmle anlatılacak

Doğuştan bedenî özürlü çocuğun, arkadaşları marifetiyle hayata kazandırılması ve yürüyebilmesi için verilen mücadelenin anlatıldığı “Poşetten Kanatlar” filminin çekimlerinde sona yaklaşıldı.

Şevki Özcan, Gülnihal Demir, Alp Dölen, Uca İhsan Süzer, Mehmet Akva, Jale Ak ve Erek Kasal’ın aralarında olduğu oyuncuların nümayiş aldığı filmin çekimleri, Bursa’nın Nilüfer ilçesinin kırsal Fadıllı Mahallesi’nde devam ediyor.

Filmin yönetmeni Mustafa Özer, AA muhabirine, senaryoyu okuduktan sonra konusunu çokça beğendiğini ve hemencek akseptans ettiğini söyledi.

Fadıllı Mahallesi’nde çekimlerin sürdüğünü ifade fail Özer, mahallede vatandaşların esnafın yaklaşımından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Özer, “Şu dakika çekimlerimizi yarıladık. Tıpkısı hafta, 10 ahit kadar süremiz kaldı, çekim için. Güzel bire bir proje. İnşallah vizyonda iyice amal olur. Gerisini seyirci belirleyecek.” dedi.

“Fena Hâlde tıpkısı proje olacak”

Yapımcı ve senarist Mustafa Yaman da bu yapımda gerçeklik birkaç karakterden alıntılar bulunduğunu belirtti.

Tıpkı ekip insanın, bir kişinin hayalini gerçekleştirmeye çalışmasını parafin perdeye yansıtacaklarını anlatan Kötü, şöyle devam etti:

“Salim olsun projeyi Faruk (Anbarcıoğlu) beye gönderdim geçmiş evvel. Sayın vekilimiz ilgili oldu ve yapım ekiminde düzlük kabul etmek istedi. daha çok Mehmet satış, Büyük İhsan mir, bilcümle beraber kolektif bu projeye girdik. Setimiz gayet eli nimetli geçiyor. Tiyatrocu ve oyuncu arkadaşlarla verimli bire bir kol kurduk. Bildirme ferah şekilde projeyi sonlandıracağız. Elhak çekimlerimizde haddinden fazla beş altı tıpkı süre kaldı. Sunturlu bir proje olacak. Toplumsal gravite projesi kapsamında değerlendirileceğine inanıyorum.”

Tütün, filmin 3 Meyan Dünya Engelliler Günü’nden aynı bölüm geçmiş vizyona girmesi üzere ciddi çalıştıklarını belirtti.

“Filmden elde edilecek gelir, başka benzeri filme asıl olacak”

Maddesel bindi sunduğu filmde kocabaşı rolünü canlandıran Bursa Şehir Konseyi Şuara Yazarlar Mesai Grubu Başkanı ve 22. Ahit AK Fırka Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, senaryoyu çokça beğendiğini ve tıpkı sosyal güçlük projesi olarak değerlendirdiğini rapor etti.

Anbarcıoğlu, “Poşetten Kanatlar”ın konusu hakkında şunları söyledi:

“Mânialı çocuğun arkadaşları, büyüklerin yapacağı, yani bizlerin ayırmak istediğimiz ve tıpkısı tür yapmadığımız aynı şeyi gerçekleştiriyorlar. ‘Onu oyunlarımıza lacerem karışma edebiliriz?’ diye niteleyerek rastgele zaman proje uyguluyorlar. ‘O çocuğu da oyunlarımıza katalım, onun da ayakları toprağa değsin.’ kabilinden düşüncelerle hareket ediyorlar. Bu kestirmece 35 sene süregeliyor. Biz okullarda bitirme günleri, pilav günleri düzenleriz. Bu çocuğun yani Emir’in arkadaşları dahi 35 sene boyunca senede hele köye geliyorlar, toplanıyorlar, ‘Emir’i o tekerlekli sandalyeden nasıl kurtarabiliriz?’ diye. İşte burada torunlar tamlık ödüle layık tıpkısı projeye imza atıyorlar.”

Anbarcıoğlu, bu eserden elde edilecek gelirin apayrı ayrımsız filme soy oluşturmasını planladıklarını rapor etti.

Söz konusu sair filmle ait hedeflerine değinen Anbarcıoğlu, şunları kaydetti:

“Bursa’birlikte, Çanakkale Savaşı’mızın çok üstelik haddinden fazla kusursuz tıpkı kahramanı var Müstecip Onbaşı ismiyle. Benden yönetmen ihvan bunun senaryosunun yazılmasını istedi. Yenişehir’e gittim, günlerce aileleriyle bilgiler toparladım. Eğer baht olursa bu projemiz bittiğinde ferah benzeri hamur oluşturabilirsek, Müstecip Onbaşı’mızı bütün Türkiye’ye öncelemek istiyoruz. Çok yüksek aynı kahraman amma ismi vakit kaybetmeden köyünün okuluna verilmiş böyle benzeri kahramanımız var. Bu büyük kahramanımızı dahi Türkiye’ye lanse etmek istiyoruz. İşte bu filmden elde edilecek geliri Müstecip Onbaşı’nın sahn hikayesinin anlatıldığı, senaryosunu yazmış olduğum o filmde vira etmek amacıyla görmek istiyoruz.”

yönetmen yardımcısı ve oyuncu Şevki Özcan ise engelli bire bir çocuğun yaşanmış öyküsünü konu kayran filmin setinin evire çevire geçtiğini, tendürüst, yetenekli ve görmüş geçirmiş oyuncularla çalıştıklarını, projede yer almaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Filmin hikayesi

Emir, tekerli sandalyeye mahkum tıpkısı çocuktur. Akranları sokakta oynarken onlara karışma olamayan Emir’in bu durumuna üzülen arkadaşları, balaban benzeri mücadelenin içine girer. Emir’i çalmak amacıyla planlar yapmaya etkin kollar, tekerlekli sandalyesine kanat takmayı düşünür. Emir’i hayata kazandırmak talip arkadaşları detaylı yıllar süresince seçkin yıl bire bir çevrim köyde buluşup vefa haset düzenler. 35 yaşına geldiklerinde toplanan gençler, Emir’e sürpriz yaparak onu dirlik paraşütüne bindirmek lazım. Bu uğraş tepeden inme benzeri olayla sonuç bulur.

Share: