Nazır Nureddin Nebati’den heybetli izahat: Türkiye Ekonomi Modelimiz meyvelerini zaman olduğu kadar erte da vermeye devam edecek

Hazne ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) marifetiyle açıklayan Haziran ayına ilgili sanayi üretim endeksi sonuçlarını değerlendirdi. Nazır Nebati, toptan ölçekte kazançlı koşulların zorlaştığı Haziran ayında Türkiye’de uran üretiminin etraf beklentisinin üstünde gerçekleşip, yıllık bazda yüzde 8,5 oranında artma kaydettiğini belirterek, ikinci çeyrekte uran üretimi artışının yüzdelik 9,4 olduğunu aktardı.

“OLUMLU GÖRÜNÜŞ, İKİNCİ ÇEYREKTE MUHTEMEL BÜYÜMEYİ PEKİŞTİRDİ”

Nebati, mevsimlik düzeltilmiş sanayi üretiminin 2020 yılı ikinci çeyreğinde salgın kaynaklı daralmanın peşi sıra sekiz çeyrek altın süren büyüme eğilimini sürdürmesini “etkili” yerine niteledi. Nazır Bitkisel, sermaye malı üretiminde devam eden kuvvetli görünümün araba teçhizat yatırımları başta atılmak için üretim potansiyelinde artışa belen ettiğine dikkati çekerek, ticaret ve bakım sektörleri iş hacmi endeksleri ve pejmürde satışlardaki müspet görünümün kuvvetli uran üretimi ile ikinci çeyreğe ilgilendiren beklediklerini anlatım ettiği diri büyümeyi daha dahi pekiştirdiğini rapor etti.

Nebati, “Ülkemizin kalkınmasını ve vatandaşlarımızın refahını önceleyen; yatırım, istihsal, ihracat ve istihdam odaklı Türkiye Tutum Modeli’miz meyvelerini zaman verdiği kadar ferda da vermeye bitmeme edecek” dedi.

Share: