Yurtta hava şartları

Yapılan akıbet değerlendirmelere bakarak, yurdun geneli parçalı düz meydan çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Veli, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Şarki Rum’nun şimal ve batısı ile Kırklareli, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Bitlis ve Muş çevrelerinin sağanak ve meydan kayran asuman gürültülü boğanak yağışlı geçecek. Yağışların Kastamonu, Kocaeli, Bilecik çevreleri ile Bursa’nın doğusunda Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak ve Kastamonu, Kocaeli, Bilecik çevreleri ile Bursa’nın doğusunda kuvvetli; Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak ve Karabük çevrelerinde evcil kendisine çok kuvvetli ve dokunaklı, Çankırı, Sivas ve Tokat çevreleri ile Ankara’nın kuzeyi ve Ordu’nun iç ve günindi kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere bakarak, şimal, iç ve mağrip kesimlerde sezon normallerinin altında düşecek, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, alelumum kuzey ve kuzeybatı, yurdun güney ve maşrık kesimlerinde güneyli yönlerden belli belirsiz, arada bir itidalli kuvvette; Marmara ile Şimal Ege kıyılarında yıldız ve kuzeydoğu, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Gümüşhane, Bayburt ve Sivas’ın şarki çevrelerinde cenup ve güneydoğu yönlerden sağlam ve gücük sürekli sıkıntı (40-70 vadi meydan 80 km/sa) şeklinde esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün yeryüzü efdal sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Modüler ve çokça bulutlu, boğanak, vadi kayran gök curcunalı bora yağışlı geçeceği adisyon ediliyor. Yağışların yıldız kesimlerinde domestik tevessül etmek amacıyla kuvvetli olması bekleniyor 15

İstanbul: Modüler ve çokça bulutlu, fasılalı boğanak yağışlı 21

İzmir: Modüler ve az bulutlu 26

Adana: Parçalı ve haddinden fazla bulutlu, fasılalı bora ve saha düzlük asuman patırtılı boğanak yağışlı 29

Antalya: Parçalı ve çokça bulutlanmış, aralıklı sağanak ve düzlük düzlük asuman curcunalı bora yağışlı 25

Samsun: Modüler ve çokça bulutlu, sağanak yağışlı 21

Trabzon: Modüler ve çokça bulutlanmış, boğanak yağışlı 20

Erzurum: Parçalı ve haddinden fazla bulutlu, bora ve asuman gürültülü sağanak yağışlı 25

Diyarbakır: Parçalı ve çokça bulutlu sağanak yağışlı 28 – İSTANBUL

Share: