Erzurum haberi: U21 Karate Milli Takımı şampiyonaya Erzurum’da hazırlanıyor

– U21 Karate Milli Takımı şampiyonaya Erzurum’dahi hazırlanıyor

ERZURUM – U21 Karate Milli Takımı, Dünya Şampiyonası hazırlıklarını Erzurum’da sürdürüyor. 39 sportmen ile şampiyonaya katılacak olan millilerin hedefi ise acun şampiyonu kalkışmak.

Erzurum Spor Salonu’nda antrenmanlarını sürdüren U21 Karate Milli Takımı Konya’birlikte düzenlenecek olan, Zinde-Ümit Karate Dünya Şampiyonasına hazırlanıyor. Tarih ve akşam ezanı başlamak amacıyla çift alıştırma ile cimri müteharrik millilerin hedefi acun şampiyonu doğmak. Mavera yandan henüz evvel planlı müsabakalarda Avrupa şampiyonluğu kâin sporcular ise şampiyonaya motive ergin durumda bulunuyor.

“Hedefimiz dünya şampiyonu girmek”

Sporcularıyla 35 kategoride yarışacaklarını belirten U21 Karate Milli Takımı Beceri Direktörü Ertan Bronz, “Şu anda dinlenme kampı sürecimiz haddinden fazla bereketli gidiyor. 12 Eylül’den beri kamptayız. Dünya şampiyonasına sağlam ayrımsız şekilde kaplamak istiyoruz. 35 kategoride yarışacağız. Hedeflerimiz dünya şampiyonu oluşmak. Bu yaş kategorisinde genel klasmanda genelde evvel üç içerisinde oluyoruz. Şu dakika burada 39 sporcumuz var. Tığ 35 kategoride yarışacağız. 18 karı ve 21 erkek sporcumuz burada antrenmanlarını sürdürüyor. Sabahleyin ve akşam çalışmaları olmak amacıyla çift alıştırma yapıyoruz. 3 kamer geçmiş Avrupa şampiyonasında tekrar bu gözyaşı grubunda 2’nci olduk. Birinci ve ikinci olan sporcularımız var. Dünya şampiyonasında eş sahibiyiz Konya’da düzenlenecek. Hedefimiz tabi ki bir numara olmaktan yönedir” dedi.

Prag’dahi düzenlenen müsabakalarda Avrupa 1’ncisi olduğunu kaydeden Öpücük Tığ, “Şu zaman çalışmalarımız çokça ferah gidiyor. Gelişigüzel devir ayrımlı farklı teknikler çıkartmaya çalışarak kendimizi geliştiriyoruz. Gayet motive durumdayız. Umarım dünyada dahi şampiyon olacağız. Geçen sene Finlandiya’da yapılan Avrupa şampiyonasında 3’ncü oldum. Bu yıl Prag’bile yapılan Avrupa şampiyonasında da birinci oldum. Ülkemi sunu ongun şekilde hile ettiğim için haddinden fazla mutluyum” açıklamalarında bulundu.

Motivasyon anlamında çokça iyi durumda olduklarını de söyleyen Süleyman Aydemir, “Hazırlıklarımız çokça ongun gidiyor. Moral motivasyonumuz haddinden fazla dolgunca durumda bulunuyor. Ustalık ekibimiz bizi çok gür çalıştırıyor. Umarım dünya şampiyonu olacağız. 2021-2022 yıllarında Avrupa şampiyonu oldum” diye niteleyerek konuştu.

Share: