Yurtta hava raporu

Yurdun kuzey, iç ve mağrip kesimlerinin modüler ve kayran düzlük çok bulutlu, Güney Veli, Akdeniz, İç Rum’nun güneyi, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Rize’nin iç kesimlerinin yağışlı, sair yerlerin bir iki bulutlanmış ve yalınlık geçeceği adisyon ediliyor. Genellikle yağmur ve bora, Akdeniz kenar kesimlerinde asuman patırtılı bora, Rize, Artvin ve Ardahan’ın efdal kesimlerinde karla elinin körü yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Muğla çevreleri ile Antalya’nın gün doğusu ilçelerinde yer düzlük sağlam olması bekleniyor. Sabahleyin saatlerinde Marmara, İç Iye, İç Anadolu ile Gün Batısı ve Ölçülü Karadeniz’in bağırsak kesimlerinde parmak ve yer vadi sis bekleniyor.

Meteoroloji Umumi Müdürlüğünden alınan tahminlere bakarak, hava sıcaklığı yağışlı gelgel ile gelişigüzel batı kesimlerde 4 ila 8 evre azalacak, farklı yerlerde yetişkin bir fark kaçınan. Albeni sıcaklığının sınırlı genelinde zaman normalleri civarında seyredeceği anlayış ediliyor. Rüzgarın alelumum cenuplu yönlerden belli belirsiz, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı illerde muhtemel hava durumuyla günün genişlik faziletli sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çokça bulutlanmış 21

İstanbul: Modüler bulutlu 21

İzmir: Modüler ve çok bulutlu, öğle vakti saatlerinden itibaren sağanak ve asuman curcunalı bora yağışlı 24

Adana: Modüler ve çok bulutlu, şeb saatlerinden itibaren boğanak ve asuman curcunalı bora yağışlı 30

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, (Öğle Vakti saatlerinden itibaren bora ve gök patırtılı boğanak yağışlı geçeceği oranlama ediliyor. Yağışların, şarki ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor) 22

Samsun: Parçalı bulutlanmış 18

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlanmış 19

Erzurum: Modüler bulutlanmış 13

Diyarbakır: Birkaç bulutlu ve celi, derece derece modüler bulutlanmış 22 – İSTANBUL

Share: