Kırklareli’de halas konvoyu renkli görüntülere fon oldu

Kırklareli’birlikte kurtuluş konvoyu renkli görüntülere manzara oldu

KIRKLARELİ – Kırklareli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü mülevven görüntülere hayalet oldu. Törende şehirde kâin tamlık gelgel ve kuruluşlara ilişkin araçların konvoya haremlik etmesi, vatandaşların maskotlar eşliğinde yürüyüşü renkli görüntülere tayf oldu.

Kırklareli Şehitliği’nde planlı törende, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve ocumak atışı yapıldı. Törende henüz sonradan Kırklareli Valisi Birol Ekici, Şehitlik Hatırat Defteri’ni imzaladı.

Vali Ekici, Garnizon Komutanı Liva Mustafa Cüneyt Arıkan ve ve beraberindekiler, şehit mezarlarını müzakere ederek karanfil bıraktı. Hürriyet ve Demokrasi Meydanı’nda devam eden törende, Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan gönderdiği tebrik kartı mesajı okundu.

Tebrik etkinlikleri çerçevesinde, tören geçişi yapıldı. Geçişte çiftçilerin kullandığı traktör, iz odalarına ilgilendiren vesait, üreticiler ve vatandaşların birlikte birçok değişik kurumdan araçlar kafile yaptı. Merasim geçişinde mütenevvi dernekler ve kurumlarda görev işleyen vatandaşlarda tutum yaparken, cızık film karakterleri maskotlarda yürüyüşe eşlik etti. Kutlama programında el oyunları ekipleri de türlü oyun havaları eşliğinde oynadı.

Yaklaşık benzeri saat süren çeşitli etkinlikler sonucunda tebrik kartı programı sona erdi.

Share: