Bu sınavda öğrenciler hesabına öğretmenler çalma döktü

Bu sınavda öğrenciler yerine öğretmenler çalma döktü

ELAZIĞ – Milli Terbiye Bakanlığınca düzenlenen ‘Uzman Muallimlik Sınavı’ bütün Türkiye’dahi olduğu kadar Elazığ’üstelik başladı. Bu öğün öğrenciler adına öğretmenler ter döktü.

Mecmu Türkiye’bile olduğu üzere Elazığ’üstelik bile ‘Uzman Muallimlik Sınavı’ başladı. 81 ilde bin 489 okulda sınava girecek olan 28 bin 650 sarıklı, sınava geç tükenmek üzere sabahın erken saatlerinde okulun bahçesinde toplandı. Bazen öğretmenler darülfünun sınavına girecekmiş kabil heyecanlanırken, birtakım öğretmenler ise bu sınavın kendileri için serencam sınav olduğunu söyledi. Öğretmenler 150 an süresince sıralarda arak döktü.

İlköğretimde öğretmenlik yaptığını tamlayan Bahattin Canbay, “Yaklaşık 30 almanak bire bir öğretmenliğim var. Sınava hazırlandık, inşallah sağ salim çıkıp başarılı olacağız. Bu sınav bizim son sınavımız elan sınama ettik. Sonuç sınav olmasından ekolojik ortam dahi heyecanlıyız. Ihtimal bile bizim sınavını yaptığımız öğretmenler şuan dahi bizi imtihan edecekler” dedi.

Test çözdüğünü onun dışında çok çalışmadığını tamlayan Mine Baysal, “Konular çokça yoğundu bodur müddet içerisinde haddinden fazla konuyu çalışmak bana ağırlık geldi. Kişi bilgilerim ve tecrübelerim doğrultusunda yapmaya çalışacağım fakat sorular çabucak bilgiye dayanıyor. Çok sunturlu fakat çok sıkıştırılmış tıpkı izlence oldu benim amacıyla. Haddinden Fazla başarılı olabilir miyim bilmiyorum amma yüzdelik 70’i yakalarsam ne ala. Dünden itibaren heyecanlıyım sanki darülfünun sınavına girecekmişim gibi tıpkısı galeyan var. Umarım cümle için kırnak olur. Çocukların yaşadığı heyecanı yaşadığımı hissediyorum. Yaşınız kaç olursa olsun mesleki deneme kendisine birçok yıl geçirmiş olursanız olun bir duyguları seyretmek âdeta ilginç ben eskimemiş aynı deneyim diyerek düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Share: