15 bin 269 öğrenciye ücretsiz yemek

Siirt’te, taşımalı ve ekol öncesi eğitimde haftanın 5 günü, pansiyonlu okullarda ise haftanın 7 haset oluşmak üzere 15 bin 269 mektepli Milli Eğitim Bilimi Bakanlığının ücretsiz kemirmek hizmetinden yararlanılıyor.

İl genelinde belirlenen Siirt Abdulhamid Eğlek Mesleki ve Maharet Rum Lisesi ile bazen patika liselerinde, okulların eşya ve içecek hizmetleri alanında terbiye gören öğrencilerin dahi desteğiyle özenle hazırlanan yemekler, okullara gönderiliyor.

İl Milli Terbiye Müdürü Bahir Yazar, Abdulhamid Han Mesleksel ve Beceri Anadolu Lisesinde aşındırmak hazırlayan iz lisesi öğrencileriyle aynı araya geldi.

Yazar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin kemirmek hazırlayarak, gördükleri eğitimi uygulama fırsatı bile bulduklarını söyledi.

Yemeğin birlikte okulun endüstriyel ekmek istihsal tesisinde günlük 12 bin savmak üretildiğini rapor fail Yazar, “Amacımız öğrencilere sıcak ve temiz ortamda hazırlanan yemekleri arz etmek. Yemeğin her aşaması takip ediliyor. Öğrencilerimiz bile yemekleri beğenerek yediklerini anlatım ediyor.” dedi.

Uygulama mutfağında aşındırmak hazırlayan öğrencilerden Yusuf Baykara, ustaların desteği ile öğrendikleri bilgileri uygulama fırsatı bulduklarını belirtti.

Baykara, bu meslekte gani yerlere akmak amacıyla elinden gayreti gösterdiğini söyledi.

Yemek hizmetinden faydalanan öğrencilerden Mehmet Taşkıran, devletin sunduğu imkanlardan memnuniyet duyduklarını anlatım etti.

Taşkıran, “Aşındırmak güzelce çıkıyor. Verilen bu imkanda emeği güzeşte herkese ediyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Emrullah Demir üstelik kavzamak amacıyla seçkin kalem imkana eş olduklarını, yemek hizmetinden üstelik memnun olduklarını belirtti.

Share: