Batman ve Şırnak’tan yer sarsıntısı bölgesine yardımlar sürüyor

Asrın felaketi” adına nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller üzere Batman ve Şırnak’tan toplanan arkalama malzemeleri hareket bölgesine gönderildi.

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde kaymakamlık ve şehremaneti koordinesinde toplanan gıda, battaniye, akarsu, ısıtıcı, zatî hijyen ve saflık malzemelerinin yüklendiği tır yer sarsıntısı bölgesine uğurlandı.

Batman Üniversitesi akademisyenleri, öğrencileri, İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesi, ilmek görevlileri bile hazırladıkları yardımları Adıyaman’a gönderdi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görev özne personel birlikte 500 koşa şahsiyet battaniyeyi, 516 koli suyu, 220 koli sonuç suyunu, 440 koli sütü, 220 karton bebe bisküvisini, 220 konserve balığı, 360 çorabı, 100 kutup boyunluğu ve 20 yastığı AFAD ekiplerine teyit etti.

Şırnak

Şırnak’ta tıpkı araya mevrut kadınlar, depremzedeler için tandırda kestirmece 5 bin paketlemek hazırladı.

Ekmekler, paketlenerek deprem bölgesine gönderildi.

Ekmek pişiren kadınlardan Sebahat Eskişehir Taşı, irtibat ve kardeşlik amacıyla herkesin konusunda sakıt görevi namına getirmesi gerektiğini belirterek, “Biz bile kadınlar kendisine çorbada tuzumuz olsun dedik. Onların yerinde biz de olabilirdik. Rabb’im ayrımsız elan bu acıları yaşatmasın. Cenabıhak onların yardımcısı olsun.” ifadelerini kullandı.

Hatice Aktuğ birlikte “Zaman kardeşlik günüdür, keskin hepimizin acısıdır, rastgele kalem desteği sağlamaya hazırız.” dedi.???????

Share: