Niğde afet bölgesi car edilecek

Niğde kıyamet bölgesi zar edilecek

NİĞDE – Niğde’nin arz kıvrak caddesi olan Paşakapı caddesinde gâh apartmanların hasarlı olduğu ve yadımlama kararı çıkacağı adisyon ediliyor.

Bölgede bulunan vatandaşlarla mülaki Dürüst Fırka Niğde Saylav Ağır Ergun ve Niğde Şehremini Emrah Özdemir Çayır Mahallesinde ağır hasarlı binalardan tahliye edilen vatandaşlarla bire bir araya geldi.

“Niğde Facia Bölgesi ilan edilecek”

Hasarlı binalardan tahliye edilen vatandaşlarla bir araya gelen Şehremini Özdemir ve Mebus Ergun açıklamalarda bulundu.

Alçak hasarlı binaların boşaltılması gerektiğini tabir fail Niğde Belediye Reisi Emrah Özdemir, “Pahal hasarlı binaları yapmak zorundayız. Buna de AFAD karar veriyor. Niğde önümüzdeki hafta amacıyla yüzdelik 99 Kıyamet Bölgesi car edilecek. Kıygın olan vatandaşlarımıza çağrımdır, yer kötü ihtimalle üniversitemizin yurtlarına yerleştiririz. Kimesne dışarıda kalmaz. Kıran Bölgesi zar edildiğinde devletimiz maddi yardımlara başlatılacak” dedi.

Doğru Fırka Niğde Saylav Zor Ergun ise ;

“Hasarlı binalara itirazlar yeniden yapılabilir. Yer Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri yeniden istimara yapıyorlar. Yurtlarda yerimiz abes, zelzele bölgesinden mevrut 5bin vatandaşımız yurtlarda kalıyor. Kimseyi dışarıda bırakmayız” şeklinde konuştu.

Share: