ÇAKER ve İran çekirdeksel konvansiyon üzere masada: Enerji krizine hal olacak mı?

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ DUYUM SERVİSİ

Acun ekonomisi erdemli enflasyon başta girmek için birçok krizle boğuşuyor. Bunların başında dahi erke krizi geliyor. KÖLE ve İran ortada ayrıntılı yıllara raci nükleer kavil görüşmelerinin geldği kapsam, enerji krizini dindirme potansiyeli taşıyor.

Günde 1 milyon varil yer yağı

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine bakarak, Royal Bank of Canada (RBC) Emtia Şefi Helima Croft, İran’la çekirdeksel ayrımsız anlaşmaya varıldığı takdirde, bunun günde 1 milyon varil yer yağıün piyasaya sürülmesi anlamına geleceğini söylüyor. Croft, anlaşmanın içre bulunulan enerji krizini cümle anlamıyla çözmese üstelik, aynı nebze olsun rahatlatacağının altını çiziyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere bakarak, ÇAKER ve İran, 2015’te geberik doğan çekirdeksel anlaşmayı yeniden diriltmek üzere görüşüyor. BENDE, İran’ın arsıulusal yaptırımlardan eğreti kendisine kurtulması karşılığında nükleer faaliyetlerini sınırlandırmayı ve denetlenmeyi akseptans etmesini içeren anlaşmadan 2018 yılında çekilmişti.

Anlaşmanın uygun kalınan kısmında İran özlük petrolünü global pazarlarda satabilme serbestisi elde ediyordu. Zaman, kamu de bu yüzden konvansiyon baştan canlandırılmaya çalışılıyor zira ABD ve İranlı yetkililer, Rusya kaynaklı enerji arzı kıtlığının, İran petrolüyle bire bir nebze olsun dindirilebileceğini düşünüyor.

ABD ve İranlı yetkililer kesim kapsamında andıran kontak ve ziyaret halindeler. AKARSU, anlaşmanın nihai metnini yayınladığını duyurdu. Bu ebat, İran’ın anlaşmada sabık birlik şartları kabul etmesi evet da düşüncesiz çevirmesi gerektiği anlamına geliyor.

Anlaşmanın imzalanması ve uygulamaya konulması, bu kışı doğal gaz kıtlığıyla geçireceğine stabil gözüyle bakılan Avrupa amacıyla şişman ayrımsız galibiyet anlamına ati.

Avrupa için yengi

Anlaşmanın imzalanması ve uygulamaya konulması, bu kışı gaz kıtlığıyla geçireceğine kesin gözüyle bakılan Avrupa üzere nazik bir yengi anlamına gelecek. Croft, AB’nin Rus petrol ürünlerine uyguladığı yasakların 5 Mesafe 2022 tarihinde tamamen devreye girmesiyle 2,2 milyon varil petrolün piyasadan çekileceğinin fakat İran arzının bodur sürekli de olsa bir hal olabileceğinin altını çiziyor. “İran ile ilgili istifham şu: İranlı liderler bu anlaşmayı kabul etmek istiyor mu?” şeklinde konuşan Croft, İranlı liderlerin Mart ayında yapılan görüşmelerde bir anlaşmaya yakın oldukları izlenimi verdiklerini ve bunun birlikte anlaşmanın hayata geçeceği ihtimalini artırdığını belirtiyor.

Olasılı benzeri anlaşmanın İran’ın yanı sıra Kongre’den üstelik icazet alması gerekecek. Bu üstelik anlaşmanın Avrupa’nın erke krizi üzerinde olumlu aynı etkiye sahip olmaktan henüz uzak olduğu anlamına geliyor. Croft, “Anlaşmayı krizin sona ermesini sağlayacak ayrımsız ‘çerağ’ adına kullanmak hatalı türlü ancak alelhusus kış ayları amacıyla arızi benzeri deşarj anlamına geleceği stabil” diyor.

İran Dışişleri Bakanı ile Guterres nükleer müzakereleri ve Gazze’yi görüştü

 

Guterres’ten nükleer silahlara sahip ülkelere: İlk kullanan olmayın

 

İran çekirdeksel müzakereleri Viyana’da baştan başladı

 

İranlı mebus: çekirdeksel fetvasının değişmesini isteyebiliriz

 

Enerji krizinin Almanya’yı getirdiği sonuç bekçi: İç cengel çıkabilir

 

Erke krizine karşı Avrupa’dahi enteresan tedbirler

 

Share: