Cumhurbaşkanlığı Sayısal Inkılap Ofisi Başkanı Koç’tan “Togg” değerlendirmesi

Cumhurbaşkanlığı Sayısal Tahavvül Ofisi Başkanı Yüce Taha Antrenör, Togg üzere “bütün sistemlerin entegre olduğu çokça sunturlu tıpkı sülale” denilebileceğini belirterek, “Kameralarından tutun birlikte sensörlerine kadar değme şekilde hayatımızı kolaylaştıracak, otonom sürüşüne kadar dijitalleşmenin ayn bebeği olacak aynı iz.” dedi.

Belletici, Türkiye’nin sağgörü projeleri beyninde vadi alan Togg’un sıra üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü’nün küşat töreni öncesinde AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Togg’un fazla değil dijitalleşme ekosistemi olduğunu dile getiren Antrenör, “Bu anlamda baktığınız zaman, ‘hep sistemlerin entegre olduğu çok evire çevire benzeri aile diyebiliriz’ esasında. Kameralarından tutun üstelik sensörlerine kadar rastgele şekilde hayatımızı kolaylaştıracak, otonom sürüşüne büyüklüğünde dijitalleşmenin ayn bebeği olacak tıpkısı ürün.” diye konuştu.

Belletici, Togg’un, kameralarla sürücünün elbet bir hissiyata erbap olduğunu söyleyip istediği şekilde saz çalabilen bir cihaz olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Nabzınızı ölçüp sizin parasız olduğunuzu anlayabilecek bire bir aygıt. Esasında haddinden fazla çokbilmiş tıpkı alet. Ama bunları muktedir olmak amacıyla öncelikle neye ihtiyacınız vardır? Platforma. Daha Çok Türkiye bugün makine platformunu üretebilir bire bir duruma geldi ve inşallah imdi birçok vatandaşımızın işini kolaylaştıracak hizmeti dijital teknolojileri bu arabaların içine sokmuş olacağız.”

“(Araçların müşavere teknolojisi) Hem Togg hem de bir nice üniversitemizde icraat var”

Mehabetli Taha Koç, otomobillerdeki dönüşümün geleceğini nasıl gördüğüne ilişkin istifham üzerine, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Imdi tıpkı inkılap var. Bu dönüşümde daha çok bu uslu sistemler ve otonom sürece akilane devam edecek. Ilk biliyorsunuz atlı arabalar vardı, atlar gitti. Bilahare insanlar gidiyor. artık giderek muhakkak insanların olmadığı, arabaların birbirleriyle angajman kurabildiği tıpkı sürece gidiliyor. Çünkü özerk sürüşü amacıyla genişlik majör şeylerden arabaların birbiriyle konuşması gerekiyor.

Şu anda ışıklarla, sinyalle yapıyoruz, sürücüler yapıyor. Fakat arabaların birbiriyle konuştuğu aynı dünyada artık ne şoföre ihtiyacımız var, hangi de kazaların olma olasılığı var. Ondan etraf çıktı mütekellim arabalar diyebiliriz. Birbirleriyle mütekellim arabalar.”

Koç, bu dönemin ne ant yakalanacağına dayalı soru üzerine, “Hem Togg hem birlikte bir nice üniversitemizde bu konuda çalışmalar var. Dediğimiz, yani araçtan araca istişare teknolojileri, geleceğin en oylumlu teknolojilerinden birisi olacak.” şeklinde konuştu.

Share: