Fethi Sekin Site Hastanesi bölgede ‘skolyoz’ hastalarının umudu oldu

– Fethi Sekin Şehir Hastanesi bölgede ‘skolyoz’ hastalarının umudu oldu

ELAZIĞ – Fethi Sekin Site Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji kliniği tahminî 6 ay önceki skolyoz ve kifoz vakalarına hizmet vermeye başladı. Şifahane, Tunceli, Muş ve Bingöl ilkin almak üzere yer illerden mevrut hastaların ihtiyaçlarına arsıulusal standartlarda yanıt veriyor.

Sağlık Bakanlığı yoluyla hizmete açılan ve site hastanelerinin altıncısı adına 1 Ağustos 2018 tarihinde pestil kabulüne başlayan Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, tecrübeli afiyet personeli, 5 belirgin otel konforundaki donanımı ve esenlik alanındaki sonuç teknolojiye sahip cihazlarıyla acun standartlarında hizmet veriyor. Bu çerçevede Ortopedi ve Travmatoloji Bölümünde yaklaşık 6 ay geçmiş skolyoz (asıl eğriliği) hastaları amacıyla üstelik hizmet vermeye başlandı. Bölgenin hastalanmış sayısı ve ihtiyaçlarına arsıulusal standartlarda cevap veren, spesifik tedavi gerektiren skolyoz ve kifoz vakalarının ihtiyacını karşılayacak olan şifahane bünyesindeki bu format, bölgeye hitap etmeye devam ediyor. Skolyoz ameliyatlarının gerçekleştirildiği önceki günden itibaren, Elazığ özellikle başlamak üzere Bingöl, Tunceli, Muş, Malatya, Diyarbakır ve çevre illerden gelen 7 sökel gerçekleştirilen kudretli operasyonlarla sağlığına kavuştu.

Skolyoz hastalarının, teşhis, strateji ve cerrahisini uyguladıklarını tamlayan Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başdoktor Yardımcısı Ortopedi ve Sarsıntı Bilimi Uzmanı Opr. Dr. Oğuz Kayaç, “Skolyoz hastalığını, omurgada çarpıklık olarak niteleyebiliriz. Omurgadaki eğrilikler sonrasında hastalara cerrahi tedavi gerekebiliyor. Hastanemiz dört yıldır açıldı. Tahminî 6 aydır, skolyoz ve kifoz ameliyatlarını hastanemizde yapmaktayız. Şimdiye büyüklüğünde toplam 7 hastamızı operasyon ettik, bunlardan iki tanesi kırıcı deformite olan vakalarımızdı ve bu iki hastanın ameliyatına Prof. Dr. Bekir Güç Uçan hocamız de iştirak etti” dedi.

Bingöl’den gelerek Fethi Sekin Kent Hastanesinde ameliyatı başarıyla gerçekleştirilen 14 yaşındaki hastaları hakkında bilgelik veren Ortopedi ve Sarsıntı Bilimi Uzmanı Doç. Dr. Anıl Agar ise “Vakamız 14 yaşında kız parasız. Bize Bingöl’den başvurmuştu. Hastamız yürüyüşünde ve omurgasında eğrilik şikayeti ile bize başvurdu. Tutkun ve yakınlarıyla görüşüp muktezi tetkikleri yaptıktan sonra hastanemizde tedavisini üstlendik. Operasyon ettiğimiz hastamız, ergenlik yaş ortalarında çıkan adölesan skolyoz olan aynı hastamız. Züğürt yakınlarının ve ailelerin özellikle dikkat etmesi gereken molekül, çocuklarda çiğin eşitsizliği. Çocukları örtüsüz gözle arkadan gördükleri devir omurgalarında eğrilik olup olmadığını ayırt etmeleri bizim amacıyla koskocaman. Bu şekilde ayırt edilen hastaların benzeri keyif kuruluşuna başvurup temel filmleri çekilmesi gerekmekte. Bizler bile bu filmlerden açıları ölçüp ona bakarak hastaların tedavi planlamasına başlıyoruz” diye konuştu.

Share: