Içtima 150 metre altındaki 5 bin yıllık sodyum klorür mağarasında ibret

Içtima 150 metre altındaki 5 bin yıllık tuz mağarasında ders

ÇANKIRI – Çankırı’dahi üniversite öğrencileri, kavuşum 150 metre altındaki 5 yıllık Çankırı Yer Şeş Sodyum Klorür Şehri’nde ibret işledi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Akademisyen Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, öğrencilerle gelişigüzel Çankırı’üstelik kâin 5 bin almanak Düzlük Şeş Tuz Şehri’nde öğüt işledi. Öğrencilerin selektif namına aldıkları “seçkin yönüyle tuz” dersi çerçevesinde sodyum klorür mağarasında işlenen derste Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, sodyum klorür madenin oluşumu, tuzun Türkiye amacıyla önemi, Çankırı tuzunun özellikleri anlatıldı. Derse katılan öğrenciler sodyum klorür mağarasının ilgi calip özellikleri üzerine üstelik bilgi sahibi oldu.

“Öğrenciler berenarı ilgililer”

Öğrencilerin derse yoğun ilgi gösterdiğini ifade fail Ercoşkun, “Çankırı tuzunun özellikleriyle ilgilendiren ibret yapıyoruz. Tuz üzerine biraz yazı, beş altı kitap yazmış birisi yerine bu konuda öğrencilerime faydalı olabileceğimi düşündüğüm amacıyla bu dersi açtım ve öğüt yoğun özden karşılanıyor. Sınıflarımızın alabildiği büyüklüğünde öğrenci alabiliyoruz. Öğrenciler de az çok ilgililer. Üniversitemiz bulunduğu coğrafyadaki değerleri ayar iaşe etmek bu değerleri aramak ahit yüzüne çıkartmak kabilinden aynı vizyonu, bire bir misyonu bulunmakta. Bu sebeple üstelik Bu ibret üniversitemiz amacıyla birlikte kebir tıpkısı ibret kendisine değerlendiriyoruz” dedi.

“Çankırı tuzunun mineral birikimini çalışmalarımızda ortaya çıkarttık”

Tuzla ilgili yaptığı çalışmalara dahi değinen Ercoşkun, “Elimizden geldiği kadar havari olmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından ve ayrıca dünyanın dört bir yanından öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerle 5 şerha efdal lisans tezi tamamladık. Bu arkadaşlarımızdan 2’si Cubitili. Arkadaşlarımızdan birisiyle tuzdan oluşmuş benzeri badiye olan Danakil Çölü üstüne çalıştık. Cibuti’nin şimal bölgesinde bulunuyor. Bir dahi Esas Gölü ilgili tıpkı düzentileme yaptı.. Bulunduğumuz madenle ilişkin, Germece tuzlarıyla ilişkin erdemli lisans çalışmaları gerçekleştirdik. Çankırı’dahi satılan Çankırı tuzlarıyla ait aynı mücahede gerçekleştirdik. Adeta Çankırı tuzunun imzasını yahut Çankırı tuzunu Çankırı eden mineral birikimini çalışmalarımızda ortaya çıkarttık” diye konuştu.

Öğrenciler ise tuzu değme yönü ile ele aldıkları dersin oldukça sevinçli geçtiğini söyledi.

Share: