Kemalpaşalılar, İlçelerine Şifahane Yapılmamasına Aksülamel Gösterdi

MISYON İSTANBULLU

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde, şifahane statüsündeki sağlık ocağı, hemen emek saatleri içerisinde sondaj hizmeti veriyor. Kemalpaşalılar, ilçede başka aynı esenlik hizmeti verilmemesine aksülamel gösteriyor. İlçe nüfusunun 10 bin olduğunu ve bu sayının yaz aylarında 25-30 bine ulaştığını belirten Kemalpaşa Şehremini Ergül Akçiçek, “Arsamız yerinde duruyor amma o arsada ne hikmetse hastane yapılamıyor yahut yapılmıyor, onu bilemiyoruz biz. Amma değişmeyen verecek olan Sağlık Bakanlığı; benzeri zaman evvel yapması lazım” dedi.

Kemalpaşa, Artvin’in Hopa ilçesine mecbur aynı karye iken 1987 yılında çevre, 2017 yılında ise kaza oldu. 4 yılı fazla süredir ilçe olmalarına karşın çalışma saatlerinde içerisinde takkadak tetkik ve merhem yazımı dışında başka tıpkı sağlık hizmeti veremeyen şifahane statüsündeki dispanser, Kemalpaşalı vatandaşların tepkisine bozukluk oluyor.

“HEZEL VERİLİR AMMA BİR TIP YAPILAMAZ”

Her seçme bir zamanlar saraka veren siyasilere seslenen Kemalpaşalı Eksiksizlik Yılmaz isimli yurttaş, “’20 yataklı vagon hastane olacak’ diyorlar. Yapılmasına gelişigüzel ant söz veriliyor, adına getirilmiyor. Şifahane sıkıntımız var, hastane olmasını istiyoruz Kemalpaşa halkı adına. Gümrük kapısında olduğumuz amacıyla gelen turistler da külfet yaşıyor. Burada hemencek anında 20 yataklı olması gerekir, anca tıpkı kortej verdi. Rastgele intihap eskiden alay verilir, amma yapılmıyor” dedi.

“HASTALAR, 20 KİLOMETRE ÖTEDEKİ HOPA’YA GİTMEK ZORUNDA”

CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Taner Çakırdoğan, “Buradaki züğürt ve alelhusus buğulanmış vatandaşlarımızın benzeri iğne için üstelik akşam yarılarında buradan 20 kilometre giderek Hopa Kerem Hastanesi’hangi gidişi bizleri, hele yaşlılarımızı haddinden fazla edisyon duruma düşürmüştür. Ayrımsız zaman evvel keyif ocağının yapılması, sunu azından 50 yataklı vagon benzeri hastanenin yapılması üstüne Vali Bey’le görüşülmüş ve sözü münfail, ancak bu da yapılmadığı kadar taraf tarafta müstacel servis ünitesi da yıkılmıştır. Hala bire bir projelendirme yok. Bunun üstelik bir zaman önceki yapılmasını istiyorum” diye niteleyerek konuştu.

“BİZİM ÖZEL BİR HASTANEYE GİDECEK GÜCÜMÜZ NAMEVCUT”

“Kemalpaşa’birlikte işlek bizler, Gürcüler gibi paramız aktif değil kim hususi hastanelere gidelim” diyen Aydınlık Görgülü, “Yani benzeri hastanemiz yok. İlçe hastanesi var ama gidip tetebbu olup derman yazdırabilirsin, eksantrik tek öz yapamazsın. Zaman yeryüzü ufak tıpkısı yerin ağırsın, nefes tahlili için üstelik Hopa’ya, Rize’ye, Trabzon’a… Kemalpaşa’ya şu dakika mevrut gidenlerle alay malay herhalde 10-15 bini buluyor. Tabiatıyla Gürcistan hastaları buraya gelip aracısız Trabzon’a hususi hastanelere gidiyor, yani onların paraları bizden henüz dolgunca, insan hususi hastaneye gidiyor. Bugün Türk vatandaşı yerine tıpkısı hastaneye gidemezsin, yani ben bugün kendim gidemem” dedi.

“İLÇEMİZDE ARTAN AMANSIZ HASTALIK VAKALARI VAR”

Kemalpaşa Şehremini Ergül Akçiçek de şunları söyledi:

“Biliyorsunuz, hoşur tıpkısı esenlik ocağımız var. Burası biliyorsunuz, kaymakamlık olduktan sonra su var. Yemeden Içmeden Kemalpaşa’nın zaman 10 bin nüfusu var amma yaz ayında 25-30 bini buluyor. Bizim gurbette olan vatandaşlarımızla birlikte, bunun akabinde Gürcistan’dan mevrut turistlerimiz var. Gürcistan’dan mevrut turistlerimiz, böyle günlük kapasite olarak hafta sonları 6-7 bin seyyah Kemalpaşa’ya geliyor hem ahzüita yapıyor hem bununla birlikte hem yaz ayında gurbette mevcut vatandaşlarımızın dahi yoğunluğundan kontekst hastanenin bire bir zaman geçmiş yapılması lazım. Arsamız durumunda duruyor ama o arsada ne hikmetse tahminî 4 yıldır hastane yapılamıyor veya yapılmıyor, onu bilemiyoruz biz. Ama karar verecek olan Afiyet Bakanlığı; aynı an önce yapması lazım. Illet yapması geçişsiz? Şu andaki afiyet ocağımızda evgin yerimiz namevcut. Hastanemiz akşam ezanı saat 5’te kapanıyor ne hekim var hangi bacı var. Günlük hizmetini veriyor, himmet bitince dahi 5’te kapanıyor. Tün vaktinde, saat 5’ten sonra hastalarımız Hopa’ya gezmek zorunda kalıyor. Müstacel hastalarımız oluyor bölgemizde. Bu aynı sene içerisinde amansiz hastalik vakalarının haddinden fazla olduğu ve ihtisas krizinin korkulu olduğu… Yıllar önceki Çernobil faciasından çevre bizim bölgemizde amansiz hastalik vakası çok var. Bunun akabinde kalp krizi hastaları çokça var. Bunu akabinde yine iki canlı hanımlarımızın, kardeşlerimizin yeniden zaruri ihtiyaçları var. Benzeri zaman evvel bu hastanenin yapılması gerekiyor. Olmazsa olmazımızdır bu. İlçe olduktan sonra kestirmece 4 yıldır bununla ilgilendiren aynı iş namevcut.”



Share: