Prof. Dr. Arıca, probiyotik kullanımının önemine dikkat çekti

Prof. Dr. Arıca, probiyotik kullanımının önemine özen çekti

Arıca: ” Kazakistan, Özbekistan kabil bire bir mızıka ülkelerden alıp kendimiz çoğaltıp yapabiliyorsak olur tığ kefiri biz yiyelim. Yoğurdu bile biz kendimiz evde yapabiliyorsak gene yapalım amma dışardan alınan kefir veya gayrı türevlerinde hareketli bakteri sayısı azalıyor”

“İlerleyen dönemlerde bu enerjik faydalı bakterilerin otizmden, kanserden koruduğuna dair çokça sakil veriler bulunmakta”

YALOVA – Yalova Üniversitesi Rektör Yarımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, probiyotik kullanımının önemine dikkati çekerken evde yapılan yoğurt ve kefirin kullanılmasının elan yararlı olacağını belirtti.

Prof. Dr. Vefik Arıca, akıbet günlerde probiyotik kullanımı konusunun gündemde olduğunu ifade etti. Konuyla ait ilmî yayınlar ve makalelerin de arttığını belirten Prof. Dr. Arıcı, probiyotiklerin vücuda faydalı aktif bakteriler olduğunu hatırlattı. Probiyotiklerin afiyet üzere önemine değinen Arıca, “Alelhusus Türkiye’bile, ülkemizde ve dünyada, Avrupa’de sezaryenle mevlit çokça fazla kalık durumda. Sezaryenle doğumun arttığı yerlerde canlı bakteriler, alelhusus alışılagelen doğumdan bebeğin alması gereken o aktif, hayır bakterileri alamıyor. Bunları elan sonradan berkitme aynı şekilde hem gıdalardan hem diyetlerden bunu sağlayabiliyoruz” diye niteleyerek konuştu.

Evde mamul yoğurt ve kefir tercih edilmeli

Probiyotik takviyesi yapılırken evde mamul canlı ürünlerin tercih edilmesi tavsiyesinde mevcut Prof. Dr. Arıca, “Yoğurt mu, kefir mi yoksa dışardan probiyotik takviyesi mi yapalım. Şayet tığ kefiri kişi evimizde yapabiliyor isek, hele Türkiye’nin üstündeki Kazakistan, Özbekistan üzere ayrımsız takım ülkelerden alıp kendimiz çoğaltıp yapabiliyorsak olur biz kefiri biz yiyelim. Yoğurdu da tığ kendimiz evde yapabiliyorsak esasen yapalım amma dışardan alınan kefir veya farklı türevlerinde hareketli bakteri sayısı azalıyor. Alelhusus yoğurtta devir geçtikçe seçkin dönem o etkin bakteri sayısı azalıyor. O yüzden genç yoğurtta, köy yoğurtlarında evde yapılan yoğurtlarda aktif, bakteri, probiyotik, yararlı bakteri sayısı artmaktadır” ifadesini kullandı.

“Otizmden, kanserden koruduğuna dayalı haddinden fazla okkalı veriler bulunmakta”

Probiyotiklerin koca sağlığı amacıyla önemine değinen Arıca, aktif bakterilerin otozimden kansere bire bir haddinden fazla hastalığa yararına değinerek şöyle konuştu:

“Alelhusus son günlerde içe yöneliklik çok kalık durumda. Özellikle kanser olayları haddinden fazla artmış durumda. İlerleyen dönemlerde bu enerjik müfit bakterilerin otizmden, kanserden koruduğuna dair çok pahal veriler bulunmakta. O yüzden kefiri kendimiz yapabiliyorsak yiyelim. Yoğurdu kendimiz evde yapabiliyorsak yapalım. Bunlardan hiçbirini yapamıyorsak alelhusus sezaryenin haddinden fazla ağır sıklet olduğu ülkelerde dışarıdan probiyotik, çalışkan bakteri takviyesi yapılmalıdır. Hele enfeksiyon dönemlerinde, antibiyotik kullanıyorsak, antibiyotikle beraber canlı bakterileri, hayır bakterileri alelhusus enfeksiyon döneminde evet birlikte çok yoğun enfeksiyon geçiren benzeri yavru var ise o kesif enfeksiyonun değerini kesmek amacıyla vücudumuza bu hareketli bakterileri, müfit bakterileri, probiyotikleri almalıyız. Bu probiyotikleri gıdalardan, yoğurttan, kefirden alabilmeliyiz. Evde yapıyorsak güvendiğimiz yerlerden alabiliyorsak bunları alıp vücudumuzda hareketli şekilde probiyotik kullanımına özellikle serencam günlerde önem vermeliyiz. Önümüz şita. Şita aylarında enfeksiyon sayısını azaltmanın tıpkı yolu birlikte yarayışlı bakterileri vücutta destek olmak olacak.”

Share: