Siirt’te devletten atıfet desteği düzlük güre çiftçilere küçükbaş hayvan dağıtıldı

Siirt’te “Rustik Kalkınmada Uzman Eller Projesi” kapsamında yardım kazanan tendürüst çiftçilere küçükbaş efsanevi dağıtıldı.

Ekincilik ve Orman Bakanlığının Kırsal Kalkınama Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında ekincilik ve besin alanında yetişek görmüş gençlerin istihsal yapmaları üzere geçerli projeden yararlanan 11 girişimci arasındaki temsili 2 kişiye küçükbaş efsanevi verildi.

Ekincilik ve Orman Bakanı Ünite Kirişci, Eruh ilçesinin Bayramlı köyünde düzenlenen törene etken bağlantıyla katıldı.

Hibe desteği düz girişimcileri tebrik fail Kirişci, projenin bereketli idrak getirmesi temennisinde bulundu.

Kirişci, proje sebebiyle bilakis göçün artacağını, kentten kırsala bu posta dimdik aynı dolaşma olmasını gönül ettiklerini belirterek “1994 yılında terörden ekolojik ortam boşalmış olan ama 2005 yılına kadar dahi bu halini korumuş olan bu bölgenin yeniden dönüşe açılması, yerleşime açılmış olması beni pespaye çokça mutlu etti.” dedi.

“Sen üret yeter” diye niteleyerek bire bir sloganları olduğunu anımsatan Kirişci, “Tığ üreticiye ‘Sen üret gerisini düşkünlük etmeyin.’ diyoruz. Bu kardeşlerimizin şahsında üretmeye karar veren kardeşlerimizin tamamının kazançlarının fazlalaşan olmasını diliyorum. Bu projenin kapsamını az buçuk daha genişleterek daha açık ayrımsız kesime bu imkanı inşallah sunmuş olacağız.” şeklinde konuştu.

Diğer konuşmacılar

Eruh Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir birlikte desteklerinden etraf Bakanlığa teşekkür ederek projenin kırsal kesimi daha da çekici arkaç getireceğini, özelde Siirt’e genelde da ülkenin kalkınmasına komütatör olacağını söyledi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan üstelik tarımsal yetişek almış kişilerin başvurabildiği yüzde 100’ü armağan olan programdan 11 projeye 1 milyon 100 bin teklik destek verildiğini aktardı.

Destekten yararlanan ekincilik mühendisi Gülperi Polat de yıllar ilk göç ettiği köyüne dönerek baba mesleği hayvancılığı sürdüreceğini belirterek “Eğitimim zımnında şehirde yaşıyordum. Destekle alay malay köye yerleştim. Babamla hayvancılık yapıyorum. Projeyi duyduğumda lahzada başvurdum. Onaylanan proje ile ata mesleğini sürdüreceğim. Kısa vadedeki hedefimiz efsanevi sayısını artırmak, ayrıntılı vadede üstelik süt sağma ve yemleme makineleri alarak köyde çiftlik dayamak istiyorum. Kendimi bu alanda elan birlikte geliştireceğim.” ifadesini kullandı.

Proje kapsamında bindi alan kültür mühendisi Mervan Çelik üstelik emeği geçenlere teşekkürname etti.



Share: