Uludere’de öğretmenlerden gönüllü akşam eğitimi

Şırnak’ın Uludere ilçesine merbut Uzungeçit beldesindeki Uzungeçit Rum İmam Dil Cambazı Lisesi’nde akşam ezanı gönüllü eğitim bilimi veren öğretmenler, beldedeki yavru ve gençleri geleceğe hazırlıyor.

Dershane yoksuz beldede sınava hazırlanan öğrencilere destek üzere İlçe Milli Terbiye Müdürlüğü ve meslek yönetimi hisse senedi birliğinde geçen sene Uzungeçit Rum İmam Hatip Lisesi’nde akşam ezanı saatlerinde ağırşak verilmeye başlandı.

Verilen destek sayesinde 2021-2022 eğitim bilimi talim yılında 18 öğrenciden 9’u üniversiteye yerleşti. Bu sene bile okulda 7’si LGS’ye, 23’ü YKS’ye, 4’ü bile KPSS’ye hazırlanan 34 öğrenci tahkim yetişek alıyor.

Okuldaki 8 hoca, hafta arası 5 ahit 19.00-22.00 saatleri arasında beldede LGS, YKS ve KPSS’ye hazırlanan bala ve gençlere fahri yetişek desteği sunuyor.

“Hedefimiz yüzdelik 50’nin üstünde başarı hatırlamak”

İlçe Milli Terbiye Müdürü Mikail Demirtaş, AA muhabirine, meslek yönetimi ile aldıkları karar doğrultusunda 2 yıldır okulda terbiye desteği uygulamasını sürdürdüklerini, bu desteğin meyvelerini birlikte aldıklarını söyledi.

“Fahri öğretmenler gözetiminde LGS, YKS ve KPSS’ye hazırlanan parçalanmamış öğrencileri akşam de okulda konuk ediyoruz. Bu sene 18 öğrencimizden 9’u üniversiteye yerleşti. Gelecek sene bile hedefimiz yüzde 50’nin üzerinde muvaffakiyet uydurmak.” ifadelerini kullanan Demirtaş, velilerin üstelik bu hizmetten memnuniyet duyduğunu, çocuklarını akşam dahi okula gönderdiklerini belirtti.

Demirtaş, öğrencilerin derslik eksiğini bu şekilde çözüme kavuşturduklarını anlatarak, bu eğitim bilimi desteğinin getirdiği başarıyı değme güzeşte sene tasarruf etmek istediklerini kaydetti.

Okul müdürü Hüseyin Sert birlikte kurs sayesinde öğrencilerin yüzde 50 sükse yakaladığını dile getirerek, üniversiteyi kazanan öğrencilerin sınavlara hazırlanan öğrencilere yaşıt olduğunu belirtti.

Sarp, okulda gönüllü eğitim desteği sunan 8 öğretmenin öğrencilerin geleceğe dayalı hayallerini gerçekleştirmek üzere iş verdiğini dile getirdi.

“Burada çalışmanın çokça avantajı oluyor”

Okulda takviye yetişek düzlük öğrencilerden 12. sınıfta okuyan Halide Aydemir, cıvıl cıvıl ayrımsız aileye mensup olduğunu, evde ibret çalışma imkanı bulamadığını belirtti.

Iye Üniversitesi Hususiyet Fakültesini kazanmayı hedeflediğini anlatan Aydemir, “Evde bir tane başına çalışmak ehliyetli olmuyor. Okulda takıldığımız yerleri öğretmenimize soruyoruz, daha eli nimetli oluyor. Berkitme yetişek düzlük ağabeylerimiz, ablalarımız üniversiteyi kazandı. Illet biz de kazanmayalım? Onlar bize kat sayı oldu. Tığ üstelik arkamızdan gelenlere denk olacağız.” dedi.

Eren Yarar de darülfünun hayalini akdetmek üzere akşam ezanı okulda ağırşak gördüğünü dile getirerek, üniversiteyi kazanan ağa ve ablalarının izinden gittiğini anlattı.

Beldede derslik olmadığını, evlerinde da ibret faaliyet imkanı bulamadıklarını tamlayan Kazanım, okulda sunulan kurs hizmetinden bahtiyarlık duyduklarını kaydetti.

Avantaj, “Burada çalışmanın çok avantajı oluyor. Bunu gitmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Share: