Bekçiyi ısırınca barınakta tutulan kapik, ‘saldırgan değil’ raporuyla özgür

TRABZON’da, ‘laf atma’ meselesinden sâdır arbedede 3 gence engelleme sırasında, geceleyin devriyesindeki bekçilerden birini bacağından ısıran ve gençlerin buyruk verdiği gerekçesiyle ‘silah’ olarak nitelendirilip, 2 çevrim emniyette müşahede altında tutulan ‘kurt melezi’ cinsi sahipsiz köpeğe, veterinerce kuduz ve agresif olmadığı raporu verildi. 20 devir tutulduğu barınakta takip edilen ve ‘Sarıkız’ adı verilen köpek, raporun ardından bırakıldı. Trabzon Hayvanları Himaye ve Yaşatma Derneği Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, “Bu hayvan, boşu boşuna 20 ahit barınakta kaldı ve çokça zayıfladı, psikolojisi bozuldu. Füru, onu özel mamalarla beslemeye çalışıyorlar” dedi.

Olay, 13 Ağustos gecesi Çarşı Mahallesi’nde meydana geldi. Geceleyin devriyesine sâdır 4 bekçi ile sokakta oturan Doğukan Ç. (22), Emirhan Ç. (20) ve Hedef C. (18) beyninde ‘laf atma’ meselesinden sâdır ağız dalaşı, arbedeye dönüştü. Çevredeki ‘kurt melezi’ cinsi iyesiz kapik, iddiaya göre, biber gazlı müdahalede kâin bekçilerden birini bacağından ısırdı. Berkitme ekiplerin dahi gelmesiyle 3 taze, ‘görevli memura mukavemet’ suçundan gözaltına alınırken, çıkmaz köpeği dahi götürüldüğü İlçe Inanma Müdürlüğü’nün bahçesine bağlandı.

‘SİLAH’ SAYILAN KÖPEK BARINAĞA YERLEŞTİRİLDİBekçilerin şikayetiyle açılan soruşturmada, gençlerin istek verdiği gerekçesiyle ‘silah’ namına nitelendirilip, 2 ahit müşahede altında bekletilen köpek için Trabzon Hayvanları Esirgeme ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) harekete geçti. Emniyetteki görüşmeler sonucu cemiyet marifetiyle alınan çıkmaz köpeği, barınağa yerleştirilirken, şüpheliler üstelik ifadeleri sonrası başıboş kaldı.SALDIRGAN VE KUDURMUŞ DEĞİLMİŞ20 çevrim tutulduğu barınakta baytar görevlilerince takip edilen ve ‘Sarıkız’ adı sunulan köpek, raporun arkası sıra bırakıldı. Olay gecesi bekçilerle tartışan gençlerden Doğukan Ç. ve ikiz kardeşi Emirhan Ç., barınakta zayıfladığını kanıt ettikleri köpeği eğreti süreyle sahiplenerek özel bakıma aldı.Bekçiler ve çoluk çocuk beyninde yaşanan olayı anlatan TRAHAYKO Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, köpeğin agresif olduğu ve bekçilerden birini ısırdığının iddia edildiğini söyledi. Köpeğin boşu boşuna barınakta merbut kaldığını tamlayan Kurban, “Kapik 20 dönme barınakta mahpushane yattı. İnsanlar zat aralarındaki sorunlara hiçbir ahit hayvanları cihaz etmesinler. Kendi aralarında çözmeye uğraşsınlar. Bu kere boşuna kötülük gören canip hayvanat oluyor. Bire Bir bu olayda olduğu üzere” dedi.’ZAYIFLADI VE PSİKOLOJİSİ BOZULDU”Sarıkız’ isimli köpeğin barınakta kaldığı sürede zayıfladığını öne süren Kurban, “Bu hayvan boşuna 20 gün barınakta kaldı ve burada çokça zayıfladı. Kollar onu hususi mamalarla beslemeye çalışıyorlar. Efsanevi boşuna bulunduğu ortamdan ayrıldı, psikolojisi bozuldu. Serbest gezen aynı köpeği 2 dönem sınırlı burulmak çivi başına tıpkı travmadır ardından barınağa başvurmak bile ayrımsız travmadır. Eğer bu durumda onu dadılık etmek talip yahut icra vekili çoluk çocuk sahiplendirilmesini isterlerse ona yuva aramak isteriz” diye niteleyerek konuştu.

Kurban, yetkililere köpeğin saldırgan olmadığını anlattıklarını belirterek, “Biz hayvanın saldırgan olmadığını, sakin olduğunu söylüyorduk. Tarım İlçe Müdürlüğü’nden gelen veteriner, bu köpeğin kudurmuş olmadığını ve ayrıca asude olduğunu söyleyerek tutanak tuttu. Filhakika kapik bu tutanağa bakarak çıkabildi. Şu anda özgür ama bibi travması bitmeme ediyor. İnşallah gelişmemiş sürede toparlar, atlatır. Biz bile elimizden gelen desteği atfetmek için seçme ant hazırız” dedi.

Share: