Fatih Erbakan’dan iktidara: 20 senede 520 bilyon dolar nema ödediler

Baştan Bolluk Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Rize’üstelik partisinin 2’nci niteliksiz devlet kongresine katıldı. İsmail Alp Hars Merkezinde dün yapılan kongrede mütekellim Erbakan, senelerce Milli Görüş’ün önünü ayırmak amacıyla iki kutup çıkarıldığını belirterek, “Dediler ki sağcılar buraya, solcular buraya. CHP’ye solcular, Hak Partisi’ne sağcılar, Anavatan Partisine sağcılar, SHP’ye solcular. İki kıta kutup var. Muhalifsen masa başındakilere gideceksin, Topluluk İttifakı isen kasa başındakilere gideceksin. Onun dışında tek almaşık namevcut. Şimdi bile Erbakan hocamızın senelerce gulu gulu dansı dediği kadar masa başındakiler, sandık başındakiler oyunu oynuyor. Hacivat’la Karagöz Oyunu kadar. Bambaşka tek öz bulunmayan. Burada gümbür gümbür mevrut kuvvet adayı Yeniden Bol Bolamat Partisi var. Anadolu’yu gezdiğimiz ahit Baştan Zenginlik’ın göl ayağı sesleri duyuluyor” diyerek konuştu.

İktidarın geçtiğimiz günlerde açıkladığı 3 yıllık Itidalli Vadeli Programı eleştiren Erbakan, bu programın çıktı nema ödemesi, bundan sonra rüşvet, daha balaban bütçe açığı, elan erdemli dolar arık ve dolar kuruna da kapalı namına birlikte daha faziletli pahalılık anlamına geldiğini söyledi. Erbakan, şöyle konuştu:

“HEM VERGİLERİ ARTTIRIYORSUN HEM BÜTÇE AÇIĞIN ARTIYOR. NEREYE GİDİYOR BU NUKUT?”

“Sayın Cumhur Reisi açıklamalarında sabır istiyor ancak kendi açıkladıkları OVP’ye göre tek şeyin düzelmeyeceğini ortaya koyuyor. Bakınız 2021’üstelik 201,5 bilyon TL olan merkezi hile bütçe açığının 2022’birlikte 461,2 milyar TL’ye yükselmiş yani 1 senede 2,5 misli kalık, 2023’te üstelik 659,4 bilyon liraya çıkacak. Bütçe açığı demek henüz aşkın borç, daha aşkın nema ödemesi ve bu borcu elan aşkın vergi ile zamla milletin sırtına atfetmek demek. Programa bakarak vergiler birlikte artıyor. 2022’bile kudret, ‘kazanç geliri kendisine 2,3 trilyon lira vergi toplayacağım’ diyor, 2023’te 3,2 trilyon teklik rüşvet toplayacağım diyor yani ati sene toplayacağı rüsum 1 trilyon liralık artıyor. Hem vergileri arttırıyorsun hem bütçe açığın artıyor. Nereye gidiyor bu paralar? Gayrı taraftan hani dolar düşecekti? Öz açıkladıkları programa bakarak dolar tahmini 2023 yılı amacıyla 21,52, 2024 yılı amacıyla 24,62, 2025 yılı için 25,76 teklik olması öngörülüyor. Yani hükümetin kendisi doların 26 liraya çıkacağını söylüyor. Lacerem çıkmasın imtiyazlılara, getiri lobilerine ve kamudaki israfa mal yetiştirmeye çalışırsan bütçe açığı dahi 2,5 misline menfaat, dolar da bu kadar artar. Bunların parolası işçiye, emekliye, memura vatandaşa gelince bulunmayan namevcut yok… Faiz lobisine, imtiyazlılara gelince çokça çok çokça…”

“FAİZ LOBİLERİ SİZE NİYE AMELIYAT ÇEKSİN?”

İktidarın açıkladığı OVP’ye göre, 3 yılda 2 trilyon elan vecibe faiz ödemesi yapacağını hatırlatan Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Getiri ödemeleri artıyor. 2022’birlikte 329,8 milyar TL’ye, 2023’te 565,6 bilyon TL’ye, 2024’te 697,8 bilyon TL’ye, 2025’te 774,5 bilyon TL’ye yükseleceği öngörülüyor. Hangi buyurmak bu; AK Tümen 3 sene daha iktidarda kalırsa 2 trilyon TL elan faiz ödeyecek. Bugüne büyüklüğünde 20 senede 520 bilyon dolar ürem ödediler. Hani bunlar faize karşıydı? Hani faiz üzerine ‘nas’ vardı? Cenabıhak’a şükürler olsun kim ‘nema sevmeyen’ tıpkısı hükümetimiz var, tıpkı üstelik sevselerdi ki bilir ne kadar faiz ödeyeceklerdi. Faiz lobileri size münasebet cerrahi müdahale çeksin? Çekse çekse sizin iktidarda kalmanız için cerrahi müdahale çeker! Ego ürem lobisi olsam bildirme sevdiğim hükümet SELIM Tümen Hükümeti evet. Bu namus borcu-nema ekonomisi yüzünden bankaların 2022 önceki 7 ayında kesin ev yüzdelik 417 artışla 208 milyara ulaştı. Bire Bir dönemde vatandaşın durumu ne? SELIM Tümen iktidara geldiğinde vatandaşın bankalara borcu 6,6 bilyon liralık idi 2022 yılında vatandaşın borcu 1.3 trilyon liralık olmuş”

“OKULLAR AÇILIYOR VELİLER ESMER YAĞIZ DÜŞÜNÜYOR”

Pazartesi (yarın) okulların açılıyor olması cihetiyle milyonlarca daraç gelirli vatandaşın karaca karaca düşündüğünü tamlayan Erbakan, “Elbette düşünmesin sabık yıla bakarak kırtasiye ürünleri yüzdelik 400, ekol kıyafetleri yüzde 300 kalık… Açlık sınırının altında tüvana milyonlarca ege kiraya mı, faturalara mı, okul masraflarına mı yetişsin? İşte 20 almanak DOĞRU Parti iktidarının milleti getirdiği kapsam bu” dedi.

“ERDOĞAN’IN İCRA MÜJDESİ BİR İTİRAF”

Erbakan Reisicumhur marifetiyle sava diye niteleyerek verilen 2 bin liralık ve altındaki borç dolayısıyla icralık olan 5,5 milyon vatandaşın borçlarının silinmesi açıklamasının ise kilitsiz küreksiz çöküşün itirafı olduğunu kaydederek, şöyle bitmeme etti:

“İşte size YANLIŞSIZ Öğür iktidarının vatandaşı getirdiği duruma yeknesak elan: Geçtiğimiz günlerde Sayın Erdoğan iri aynı ‘beşaret’ elan açıkladı: ‘2 bin teklik ve henüz altındaki borcundan dolayı icraya düçar olan kişilerin borçlarını sileceğiz bu borçlarından kurtaracağız.’ Bu aynı itiraf. Türkiye’dahi 2000 liralık ve henüz altındaki bire bir borcu da ödemekten âcizlik olan tahminî 5,5 milyon vatandaş var. 5,5 milyon vatandaş aileleriyle birlikte tahminî 25 milyon gönül yapar. Bu nasıl sava Cenabıhak aşkına? Bu bizzat Sayın Cumhurbaşkanı’nın ağzından 25 milyon insanın 2 bin liranın altındaki bire bir borcu bile ödeyemediğinin car edilmesidir. Banal Sayın Erdoğan’ın dediği üzere gelişigüzel alanda sıra yazıyoruz. İnternette zat gözlerimle gördüm mutfakta atılmış yağlardan bittabi biyodizel üretebilirsiniz videoları dolaşıyor. Illet motorin 25 lira reşit dahi onun için. Bu tarihte aynı önce!”

Share: