Vatandaşların kışlık patates stoku başladı

Erzincan’ın Tercan ilçesinde uzun süren ve sevimsiz geçen şita mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, vatandaşlar kışın bunaltıcı yerine tükettikleri patates, soğan ve gözleme alımlarına şimdiden başladı.

İlçe merkezinde ve beldelerde hasadına başlanan patates, soğan ve gözleme gibi kışlık ürünler Tercan merkezde Kervansaray caddesinde kurulan alışveriş tezgahlarında ve römorklarda satışa sunuldu. Vatandaşlar kış mevsiminde yaşanacak karşılık yükselişlerinden etkilenmemek amacıyla, kışın tüketecekleri besin ürünlerini şimdiden alıyor.

“Getirdiğimiz ürünlerin fiyatları güzeşte seneki fiyatlarla bir”

Şita mevsiminin Tercan’da teferruatlı sürdüğünü ve bu yüzden vatandaşların kışlık gıda ürünlerine heves gösterdiğini tamlayan kumpir üreticisi Özcan Velioğlu, vatandaşlara bu ürünleri olabildiğince makul fiyata sattıklarını söyledi. Azrail kesiminin alelumum kırsal kesimde etkili kişiler olduğunu kaydeden Velioğlu, patatesi kendimiz yetiştiriyoruz. Agriyan cinsi kışlık patatestir. Ürünlerin fiyatları sabık seneki fiyatlarla ayrımsız tarlada 7-8 liralık pazarda 9 ile 10 liradan satıyoruz. Akıllıca feda etmek üzere elimizden geleni yapıyoruz. Tercan bölgemizde tahminî 30 bin ton kumpir hasadı yapıldı. Giderimiz namına iştirakçi, matbu, motorin, soy sop, icar ve sulama giderleri yüksek buna rağmen aldığımız üründen haddinden fazla memnunuz. Allaha şükür kış mevsimi mufassal sürdüğü üzere vatandaşların alacağı kışlık ürünlerin miktarı evre sayısına göre değişiyor” diye niteleyerek konuştu.

“Vatandaşlar alelumum ihtiyacı büyüklüğünde kumpir ve soğan alıyor”

Tercan ‘da kış mevsiminin yaklaşmasıyla alay malay kumpir ve soğan satmanın anane haline geldiğini dile getiren Özcan Velioğlu, “Kış geliyor. Kışın ince sürdüğü bire bir bölgede yaşıyoruz. Koşullar haddinden fazla tahakküm. Allah herkesin yardımcısı olsun” dedi. – ERZİNCAN

Share: