Keyif-Sen Başkanı açıkladı! Yıpranmamış yönetmelikle ne keyif çalışanı ne kadar munzam ifa algı?

Binlerce keyif çalışanının ince tıpkısı süredir beklediği ilişik ödeme yönetmeliği Resmi Gazete’da yayımlanarak devreye girdi. Kullanılmamış yönetmelikle gelişigüzel dal, aşama ve derecelere göre personellerin alacağı aya ve tavan oranları belirlendi.

SAĞLIK-SEN BAŞKANI DETAYLARI ANLATTI

Düzenlemeyle birlikte esenlik çalışanlarına verilecek katma ödemelerin nasıl dağıtılacağı merak konusu oldu. Sağlık-Sen Genel Başkanı Bonkör Durmuş, arttırma ücretlerin yansımasını NTV ekranlarında değerlendirdi.

“UZMAN VE ÜZERİNE 10 BİN TL EK ÖDEME”

Mülhak ödeme rakamlarıyla ilişik konuşan Durmuş, “Uzman Hekim ve üstüne işlenmiş olan katma ödeme düzenlemesi 10 bin TL civarında ayrımsız rakam. Ayrımsız düzenlemeyle Asistan Doktor için 7 bin 500 liraya yakın bir ilave ecir olacak. Pratisyen Doktor üzere ise bu düzenlemeyle 5 bin liraya mail aynı ek ödeme söz konusu olacak. Diş Hekimi için bile tıpkı aranjman muteber olacak. Diş hekimleri 5 bin liralık uzmanları da 10 bin teklik arttırma ayak tabanı ücreti almış olacaklar.” ifadelerini kulandı.

“HEMŞİRELERE 850 LİRA EKLEME IFA”

Bacı, esenlik memurları ve teknikerlerin alacağı melfuf ödemeleri anlatan Durmuş, “Düzenlemeyle hemşire ve değişik esenlik memurları ise 850 teklik gibi tıpkısı munzam ödemeye cemaat olacak. Teknikerler ise 500-600 lira civarında bir ilişik ödemeye erbap olacak. Bu üstelik rüşvet dilimlerine göre fark gösterebilecek. Asgari eklenmiş ödeme rakamı 400 liradan başlıyor olacak.” dedi.

“8 BİN LİRAYA KADAR TEŞVİK ÖDEMESİ”

Durmuş sözlerini şöyle tamamladı: “Teşvik ödemesi üzere çalışılan ilin ve hastanenin durumuna göre kriterler belirlenecek. Seçkin paye üzere oranlar yönergelerle belirlenecek. Burada üstelik ücretler 350 liradan başlayıp 8 bin liraya büyüklüğünde miktarlarda değişecek.”



Share: