Hekimlerden Ttb Kalıp Konseyi’ne İstifa Çağrısı

EKSIKSIZLIK ITIBAR ATALAY

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Format Konseyi Başkanı Çiy Korur Fincancı’nın PKK ile mücadelede kimyevi zırh kullanıldığı yönündeki açıklaması üzerine evgin çağrı ile Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde tıpkısı araya mevrut 15 doktor odasının temsilcileri, TTB Model Konseyi’ne istifa çağrısı yaptı.

Güzelyurt’taki toplantıya; Aksaray, Amasya, Giresun, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırşehir, Konya, Erzurum-Kars-Gümüşhane-Bayburt-Ardahan- Iğdır, Malatya, Nevşehir, Niğde, Kargaşa, Rize- Artvin, Tokat, Yozgat Otacı Odası ile 14 Mart Tıbbiyeliler Derneği ve Ulusçu Hekimler Derneği temsilcileri katıldı. Yapılan kuma açıklamada, Türk Tabipleri Birliği Form Konseyi istifaya davet edildi.

“HEKİMLİK MESLEĞİNİ ELİ KANLI TERÖR ÖRGÜTÜ İLE ADETA BILE GETİRME EMELLERİNE KATIYEN İZİN VERMEYECEĞİMİZİ BİLİNMESİNİ BİR KAT ELAN İLAN EDİYORUZ”

Eş açıklamayı Aksaray Otacı Odası Başkanı Rıfkı Karabatak okudu. Karabatak, şunları söyledi:

“Bulunan Türk Tabipleri Birliği Başkanı’nın milletimizin göz bebeği koskocaman Türk Silahlı Kuvvetleri’mize attığı tuhaf bühtan ve karalamalara cebin büyüklenme alabilmek amacıyla müstacel çağrısıyla Aksaray’da tıpkı araya gelen Anadolu doktor odaları başbuğ ve temsilcileri yerine; Türk Tabipleri Birliği Eşkâl Konseyi’nin derhal istifa etmesini, Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğünü yüreğinde hisseden her Türk hekiminin Türk Tabipleri Birliği kâin Minval Konseyi’ni tamam iletişim araçlarını kullanarak çekilme etmeye nida etmelerini, Türk Tabipleri Birliği’nin bu iğrenç görüngü dolayısıyla çabucak olağanüstü genel kurul beğenmek için derinti kararı almasını, yekpare hekimlerimizin odalarına cemaat çıkarak hem ülkemiz konusunda hem dahi tüm hekimler üzerine oynanan bu sulu oyunları bertaraf etmelerini istiyoruz.

Kendilerini ‘insan hakları sözde savunucusu’ kabilinden zar ederek Türk hekimlerinin adeta zekasıyla dolma geçmelerini, ülkemiz üzerinde aut güçlerle umum ele vererek oynanan gelişigüzel kalem iz oyunu gördüğümüzü; tabiplik mesleğini eli hunriz yildiri örgütü ile adeta omuz omuza getirme emellerine katiyen cevaz vermeyeceğimizin bilinmesini benzeri kat elan car ediyoruz.

“SAMSUN’DA BAŞLATILAN MİLLİ MÜCADELENİN NÖBET ROTASI, AMASYA, SİVAS VE ERZURUM TOPLANTILARIYLA BITMEME EDECEKTİR”

Türk Tabipler Birliği’ni özgürlüğüne kavuşturmayı amaçlayan bu kutlu gidiş, celil önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizin kurtuluş mücadelesini başlattığı Samsun’dan başlatılacaktır. Samsun’da başlatılan milli mücadelenin kez rotası; Amasya, Sivas ve Erzurum toplantılarıyla bitmeme edecektir. Burada olağanüstü güruh çağrısına katılan umum tabip odaları olarak bu hususlarda uygun olduğumuzu kül Türk hekimlerine ve ermiş milletimize beyan ederiz.”

Share: