Cizreliler Cumhuriyet İçin Yürüdü

Cizreliler Cumhuriyet İçin Yürüdü

Bir zamanlar Terör Yandaşlarının klan gösterdiği Caddelerde Türk Bayrakları dalgalandı

Cizreliler Cumhuriyetin Coşkusunu Söz Yürüyüşü ile kutladı

ŞIRNAK – Trap-Barikat olaylarında terör yandaşlarının uğraş alanına çevirdiği caddelerde Cizreliler ellerinde Türk Bayrakları ve Meşaleler eşliğinde yayan Cumhuriyetin kuruluşunun 99’uncu yıldönümünü kutladı.

Cumhuriyetin Kuruluşunun 99’uncu yıl dönümü Türkiye’nin herhangi bir yerinde olduğu üzere Şırnak’ın Cizre ilçesinde de kasırga içerisinde kutlanıyor.

Trap ve Barikat olaylarında terör ve yıldırı olaylarının sıklıkla yaşandığı Nusaybin Caddesi ve İdil Caddesi 50 Metrelik dev Türk Bayrağı ve Cumhuriyet Altını korteji ile renklendi. Cizre Kaymakamlığı vasıtasıyla Cumhuriyet’in 99. yıl dönümü kutlamaları dahilinde meze yürüyüşü düzenlendi. Yafes Mahallesi Cizre Belediye binası uğrunda bir araya gelen 7’den 70’e yüzlerce kişi ellerine Türk Bayraklarını alıp meşaleler eşliğinde İdil Caddesine büyüklüğünde yürüdü.

Kadın, Koca. Polis Güçleri, Leşker, Korucu, Vazifeli, Ev Hanımı, İş adamı, Hoca, Doktor. Manav, Kasap, Güzellik Salonu yüzlerce hayat 50 Metrelik Dev Türk Bayrağı eşliğinde Cumhuriyetin Kuruluşunun 99’uncu Yıldönümünü galeyan içerisinde yayan kutladı. Tebrik Kartı güzergahı boyunca Polis Zırhlı araçları da siren çalarak canlı kitleye bindi verdi.

Şehremaneti uğrunda başlayıp idil caddesinde sona ermiş Cumhuriyet Altını Yürüyüşünün böylece cıvıl cıvıl kitle ihtiram duruşu ve istiklal Marşını okuduktan sonraları dağıldı.

Share: