Sinop’ta kafede deprem tatbikatı

Sinop’ta kafede yer sarsıntısı tatbikatı

SİNOP – İçişleri Bakanlığı aracılığıyla Düzce depremi yıldönümünde ‘Çök, kapanca, tutun’ sloganıyla başlatılan deprem tatbikatında uygulanan senaryo Sinop’ta aynı kafede görüntülendi.

Düzce depreminin 23. yıldönümünde İçişleri Bakanlığı ve AFAD Başkanlığı’nın yürüttüğü ‘Çök, kaşkariko, tutun’ sloganı sunulan deprem tatbikatı, Sinop’ta ayrımsız kafede yapıldı. Tatbikata Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Sinop Şehremini Hazar Ayhan, İl Inanma Müdürü Tarıkhan Çetiner, İl Açıkgöz Komutanı Ferhat Kuran, kamu çekicilik ve bünye amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Saatler 18.57’yi gösterdiğinde yapılan anonsla alay malay yekpare vatandaşlar masaların altına, çalışanlar ise tezgahın arkasına ellerini başının üzerine koyarak batma pozisyonu aldı. Manevra sonrasında Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney marifetiyle başta Düzce depreminde tevessül etmek amacıyla mecmu depremlerde hayatını kaybedenler için dua okundu.

Tatbikatın başarıyla gerçekleştiğini tamlayan Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, “Bugün, 12 Kasım 1999 Düzce depreminin 23. yıldönümü. Düzce özellikle başlamak amacıyla cemi afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan yağmur diliyoruz. Bu çağ hâkim ve afetlerin bol olduğu işaretini veriyor. Bu nedenle insanlardaki kıran bilincini yükseltmek, duyarlılığını yükseltmek için zaman 18.57 Düzce depremi yıldönümünde ‘Çök, ığrıp, tutun’ tatbikatı yaptık. Bilcümle gelişigüzel gördük ki insanlarımız duygun. Bir Nebzecik bebekler de ‘Çök, tertip, tutun’ diyor. Bu konuda evire çevire benzeri şuur oluşturulmuş” diye konuştu.

Share: