Burdur’da düzenlilik çalışmalarında yakalanan 62 şüpheliden 52 can tutuklandı

Burdur’da diyar genelinde suçun önlenmesi, olayların aydınlatılması ve suçluların yakalanmasına müteveccih planlı çalışmalarda farklı suçlardan gözaltına alınan 62 şüpheliden 52’si tutuklandı.

İl Itimat Müdürlüğü ekipleri aracılığıyla 04 -18 Son Teşrin 2022 tarihleri arasında yapılan çalışmalarda 6 skor kesici cihaz (bıçak-pala), 9 skor ruhsatsız av tüfeği ele geçirildiği ve toplamda 4 can için adli iş yapıldığı bildirildi. Para varlığına alın işlenen taksirat ile savaşım edilmesi ve vatandaşların maddi zararlarının giderilmesi üzere düzenlenen çalışmalarda meydana gelen 9 hırsızlık olayının hepsi aydınlatılırken olaya karışan 6 karanlık şahsiyet yakalanarak haklarında adli iş yapıldı. Aranan şahısların yakalanması için ölçülü çalışmalarda ise ayrımlı suçlardan (arakçılık, isteyerek yaralama, tehdit vb.) aranması olan toplamda 62 insan yakalanarak adli makamlara atıf edildi. Sevk edilen 52 şahıs tutuklandı, 10 insan ise azade bırakıldı.

Yakalanan şahıslardan; “Tıpkısı Kimseyi Fuhuşa Heveslendirmek/ Yaptırmak/Aracılık Etmek/Saha Ulaşmak” suçundan 13 yıl, 4 ay hapis cezasıyla aranan (1) koca, “Arakçılık” suçundan 6 sene, 8 kamer ve 4 yıl 9 ay cezaevi cezasıyla aranan (2) şahıs, “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanuna Aykırılık” suçundan 5 sene, 4 ay mapus cezasıyla aranan (1) insan ve “İkametten Arakçılık” suçundan 6 yıl kodes cezasıyla aranan (1) nefer tutuklanarak cezaevine konfirmasyon edildi. – BURDUR

Share: