DTSO Faziletli İstişare Yerleşmiş ilk toplantısını gerçekleştirdi

Diyarbakır Tecim ve Sanayi Odası (DTSO) 2022-2026 Dönemi Efdal İstişare Oturmuş ilk toplantısını gerçekleştirdi.

DTSO Umumi Heyet Başkanı Mehmet Kayaç, 5174 sınırlanmış TOBB Kanunu 84’üncü maddesinin, azami nazar umumi heyet sayısının iki imansız sayıda olan odaların, yüksek istişare yerleşmiş üyelerinin belirlenmesini mecburi kıldığını hatırlattı. DTSO Umumi Heyet’nun 11 kişiden oluşmakta olduğunu belirten Kayaç, “Zımnında 22 yabanlık Yüksek İstişare Kurulu üyemizi belirleyerek bugün evvel toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Kentimizin içtimai, kültürel ve iktisadi gelişimini ortak akılla geleceğe yısa etmek anlamında oluşturmuş olduğumuz Faziletli İstişare Yerleşmiş’muz sabık 4 almanak süreçte pandemiye rağmen mefret efkâr, projeler üreterek bizlere haddinden fazla nazik katkılar sundu. Bu dönemde üstelik gene eş akılla kentimizi bilcümle bileşenlerimizle alay malay yönetmeyi, gelişigüzel projeler üretmeyi hedeflemiş bulunuyoruz” dedi.

“Erdemli İstişare Müesses’muz ara sıra bizim fark edemediğimiz mesail konusunda öğün foto öneriler getirebilmektedir”

DTSO Erdemli İstişare Oturmuş’nun işleyişi üzerine birlikte vukuf veren Kayaç, “Bu kurulda dile getirilen görüşler ve öneriler Umumi Heyet’muz için nöbet fotoğraf niteliktedir. Efdal İstişare Yerleşmiş’nda iktisadi, toplumsal ve kültürel sorunlarına ait ortak akıllan cereyan edip, sorunların tespiti ve çözümüne müteveccih öneriler, efkâr geliştireceğiz. Yüksek İstişare Oturmuş’muz zaman zaman bizim göremediğimiz veya ayırt edemediğimiz mesail ve çözüm önerileri üstüne Umumi Heyet’muza yol fotoğraf, dolay açıcı öneriler getirebilmektedir. Sabık çevrim olduğu kabil bu dönemde de bu kurulun Oda’mızın faaliyetleri üzerine bizlere bereketli ayrımsız delil olacağına inanıyorum. Yenilenen Yüksek İstişare Oturmuş’muzun odamıza ve kentimize aldatıcı olmasını diliyorum” diye niteleyerek konuştu.

“Pandemi dönemine denk gelmesine karşın çokça mebzul bire bir gün geçirdik”

Henüz bilahare mütekellim DTSO Yüksek İstişare Oturmuş Başkan Yardımcısı Erkan Azizoğlu, ilk kez sabık dönem Faziletli İstişare Müesses’nun oluşturulduğuna dikkat çekerek, “Pandemi dönemine balya gelmesine karşın haddinden fazla mebzul ayrımsız bölüm geçirdik. Tecim ve Endüstri Oda’mız eski gün Efdal İstişare Kurulu’muzun rey ve önerilerini aldı; planlamalar yaparak projelerini gerçekleştirdi” şeklinde konuştu. Azizoğlu, “Bu dönemde bile yine gelişigüzel fiilen daha çok projeler üretip, Oda’mızın çalışmalarına yardım sunmaya çalışacağız. Kentimize doğru olsun” ifadelerini kullandı.

“Bu kent ve bu coğrafyanın yarınlarını henüz mutlu geçirmek için çalışacağız”

DTSO Efdal İstişare Kurulu Başkan Yardımcısı Burç Baysal ise Diyarbakır’ın hesaplı ve toplumsal durumuna ait asamble yerine DTSO’ya önerilerde bulunacaklarını ifade ederek, “Beraber istişarelerde bulunarak önümüzdeki dönemde ilimizin ve ülkemizin iktisadi durumuna ilgili projeler, efkâr üretip Oda’mız yönetimi ile paylaşacağız. Odamız Umumi Heyet 2018 yılından itibaren herhangi bir alanda bu kentin gelişimine önderlik ediyor. Geçtiğimiz hafta Travel Turkey İzmir Fuarı’nda ilimizin tarihî ve kültürel değerlerinin yanında lokal lezzetlerini çok ongun bir şekilde tanıtıldığına hep gelişigüzel tanıklık ettik. Tıpkı elan birçok alanda bütün şehir bileşenlerini tıpkısı arada tutmayı başara bilen aynı Oda’mızı alay malay daha hayat dolu kılmak, bu kent ve bu coğrafyanın yarınlarını elan bahtiyar buyurmak üzere çalışacağız. Yıpranmamış dönemin herkese şiddetli olmasını diliyorum” diye niteleyerek konuştu.

Elan bilahare YİK üyeleri küçümseme alıp, güzeşte dört almanak süreçte DTSO’nun ve YİK üyelerinin teşrikimesai içerisinde yapmış oldukları çalışmaların kente kattığı heyecanı, el birliği ruhunun kendilerince üstelik az çok takdirle karşılandığını ve bu çeşit çalışmaların kebir olduğunu belirterek; bu dönemde bile kurul üyesi yerine çokça elan faal görevler üstlenilmesi ve çokça henüz kesif tıpkı araya gelinerek el birliği ruhunun güçlendirilerek bitmeme ettirilmesinin önemine aksan yaptı.

2022-2026 Dönemi DTSO Efdal İstişare Yerleşmiş Üyeleri şu isimlerden oluştu: Ahmet Karavil, Ahmet Üzücü, Şanlı Bedir, Burç Baysal, Bülent Oğuz, Çımbar Ekingen, İbrahim Merbutiyet, İhsan Hayır, Kadri Kurt, Erkan Azizoğlu, Namet Hazır, M. Siraç Ensarioğlu, Mehmet Vural, Nesih Aktepe, Nurettin Üçdağ, Ömer Güler, Rauf Çiçek, Recep Noyat, Ergin Cantürk, Sait Dağkıran, Bağlılık Vural. – DİYARBAKIR

Share: