Depremzede koşa Hatay’da giyemediği gelinlik ve damatlığı Rize’de giydi

Depremzede çift Hatay’üstelik giyemediği gelinlik ve damatlığı Rize’de giydi

RİZE Asrın felaketi namına adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depreme Hatay’üstelik yakalanan çift amacıyla Rize’da dernek merasimi yapıldı.

Depremde Hatay’dahi evleri yıkılan Okan Kara ve Arzu Kişmiri çifti depremden bilahare Rize’ye geldi. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine sınırlı Dikkaya köyünde turizm işletmesi sahibi Ahmet Karadeniz konuk ettiği depremzedelerin memleketlerinde evleri olmadığı üzere düğün yapamayıp gelinlik giyemediklerini öğrendi. Karadeniz, Mekaleskirit Yardımlaşma ve Tesanüt Derneği ile gelişigüzel taze çiftlere destek olmak üzere onlara şaşırtı yaparak düğün merasimi düzenledi. Evli çiftlerin yüzlerinin güldüğüne şahit olan katılımcılar birey anlar yaşadı. Açılış konuşmalarıyla başlayan düğün takıların takılmasıyla akıbet buldu.

“Depremden evvel dernek yapacaklarını ancak düğünü depremden periferi yapamadıklarını öğrendik”

MEKADER Toplum Örgütü Başkanı Halil Kosanoğlu, çiftin yaşayamadığı mutluluğu az buçuk dahi olsa gerçekleştirdiklerini rapor ederek, “Burada iki misafirimiz vardı. Onların hikayesini duyunca çokça etkilendik. Biraz antlaşma geçtikten sonra Ahmet Karadeniz kardeşimizin 2 misafirinin afetzede olduğunu ve onların depremden ilk dernek yapacaklarını fakat düğünü depremden ekolojik ortam yapamadıklarını öğrendik. Bütün eşyalarının binanın altında kaldığını, evlerinin tamamen allak bullak olduğunu duyduk. Biz üstelik bunun üstüne ‘Adamakıllı benzeri organizasyon yapalım’ dedik. Daha açık şümullü benzeri düğün yapacaktık ama acımızın balaban olmasından dolayı o acıları haddinden fazla dışarı çıkarmadan bayağı çaplı ayrımsız organize yapmaya çalıştık. Güzel bir aranjman oldu. Çiftimize maneviyat vermiş olduk. Onların benzeri nebze yüzlerini güldürmek ve yaşanmışlıkları az buçuk bile olsa sohbet etmek istedik. Hatay’da yaşayamadıkları düğünlerini burada unutmayacakları anları harlatmak için yaptık” şeklinde konuştu.

“Acıları var bağımlı ki, ummak bile akilane imkânsız ama hayatta devam ediyor”

muhtar Yoksulluk Kurkut yaptığı açılış konuşmasında tekme sürpriz hazırladıklarını belirterek “Bu teessürat geçecek. Çap ve budun eleleydi. Hep beraber bu acıları atlatacağız. Elbette kim bunun yanında ayrımsız birlikte içtimai aktiviteler gerekiyor. Doğuda çocuklarımıza oyuncak dağıtılıyor. Askerlerimiz ve polislerimiz çocuklarla oyunlar oynuyor. Bizim arkadaşlarımda şiddetli muammer. Kardeşlerimiz düğünlerini yapamamışlar. Onun haberini aldılar. Dediler ki onların haberi olmadan, böyle bire bir düzenleme tamam mu? Acıları var bağımlı ki, ümit etmek üstelik akıllıca gayrimümkün amma hayatta bitmeme ediyor. Böylede tıpkı sürpriz ayarlamışlar” diyerek konuştu.

Share: