Akıbet müracaat tarihi 11 Aile

KOBİ Hisse Senedi Bindi Programı seminerinde mütekellim KOSGEB Düzce Müdürü Necdet Yaşar Delimsirek, makul proje konuları referans şartları ve yorum süreçlerini anlattı.

KOSGEB ve Düzce Ticaret ve Uran Odası işbirliğiyle Kobigel – Kobi Hisse Senedi Bindi Programı dahilinde proje destek çağrıları brifing semineri düzenlendi.

Seminere; Düzce Ticaret ve Endüstri Odası Sedir Başkanı Tanju Acara, ilde elektrik gösteren firma yetkilileri ve personeli katıldı.

KOSGEB Düzce Müdürü Necdet Yaşar Mecnunca, program dahilinde bütçeleme, kafasız ifa-hibe ve süreçler Kobigel-Kobi Iş Bindi Programı’nın dahiline, uygun proje konuları referans şartları ve istimara süreçleri mevzulu toplantıda uzun bilgilendirmede bulundu.

Delimsirek, “Ayrıntılı süredir alçak aynı taleple beklenen KOBİGEL KOBİ Bindi Programı 3 ayrımlı kategoride çağrıya eski bulunmaktadır. Birincisi ve ikincisi, dijital teknolojileri üretenler veya bu sayısal teknolojileri özlük imalat sürecine entegre geçmek isteyenler içindir. Üçüncü çağrı ise dijitalleşmek dahilinde her hacir bulunmadan üretim kapasitesini arttırmak isteyen işletmeler içindir. Burada muhteşem namına akıbet başvuru tarihini kaçırmamanız gerekiyor. Son müracaat tarihi 11 Ocak 2023” dedi.

KOBİ tanımını işleyen Delimsirek, “Öncelikle KOBİ tanımına biraz değinelim, yönelik etkin sayısı 250’den birkaç ve tıpkısı zamanda net komutan hasılatı yahut mali dengelem toplamından herhangi biri 250 milyon TL’yi aşmayan işletmeler KOBİ tanımına girmektedir. Bu tanımın altında öncelikle itidalli büyüklükte işletmeler bulunmakta. Eğer etkin sayısı 50’nin altında ve benzeri zamanda yıllık açık mir hasılatı veya finansal bilanço toplamından herhangi biri 50 milyon TL’yi aşmıyorsa bu işletme amiyane pres. Yıllık müteharrik sayısı 10’un altında ve tıpkısı zamanda kemiksiz satış hasılatı yahut mali bilançodan herhangi biri 5 milyon TL’yi aşmıyorsa birlikte bu işletme mahdut işletme namına sınıflandırılıyor” ifadelerinde bulundu.

Destek çağrılarından bahseden Necdet Yaşar Delimsirek “01 ve 02 olan çağrılar dijitalleşme ile ilgili. İlk sıradaki dijitalleşmeye yönelik ürünleri üreten firmalar üzere geliştirilmiş aynı çağrı. İlk çağrıda sektör kısıtı var. Firmaların mevcut olan sektörlerde cümbüş göstermesi gerekiyor. Bunlar elektronik beyin, elektronik mahsulat, eksantrik yerde sınıflandırılmamış araba ve takım imalatı, çekicilik ve gök araçları ile ait araba ve takım imalatı ve fen el işi sektöründe firmalar cümbüş gösteriyorsa dijitalleşme dahilinde üretecekleri mahsulat üzere destek olabiliyoruz. değme firma ölçeği kısıtlaması yoktur KOBİ adına uyması yeterlidir. Günün yeryüzü balaban çağrısı ise üçüncü çağrı çünkü burada herhangi bir dijitalleşme ile ilişkin bunama namevcut. Üretim verimliliğini bırakmak isteyen üretim maliyetlerini hafifletmek, istihsal kalitesini tezyit etmek, ürün kalitesinin sürekliliğinin bulmak, munzam değerli üretim tahsis etmek, ürünlerini geliştirme kapasitesini tasarruf etmek ve ölçüm – çözümleme altyapısını ıslah etmek isteyen bütün imalatçı firmalar müracaat yapabilir. Buradaki biricik ateh anne faaliyetin imalatı olması geçişsiz. Burada tıpkısı kısıt henüz devreye giriyor, ancak işletmeler buna başvuramayacaklar, sadece hoşur ve ılımlı boyutlu işletmeler buna başvurabilecekler. Burada bilançonuz ile ilgilendiren hiçbir ateh namevcut” şeklendi konuştu.

Toplantı katılımcıların sorularının cevaplanması ile sona erdi. – DÜZCE

Share: