Trabzon’daki Atatürk Köşkü 20 Eylül’de tadilata alınıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden, Atatürk Köşkü’nün 20 Ilkgüz’üstelik ziyarete kapatılarak tadilata alınacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Atatürk Köşkü ile ilişik ara sıra millî ve yerli matbuat organlarında istihbarat kayran aldığı belirtildi.

Açıklamada, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün 1924 ve 1930 yıllarında Trabzon’u teşriflerinde ağırlandığı, 1937 yılındaki ziyaretinde ise konakladığı ve vasiyetini yazdığı Atatürk Köşkü’nün şehrin sunma balaban tarihi yapılarından ve simgelerinden olduğu vurgulandı.

Yılda averaj 300 bin kişinin ülfet ettiği Atatürk Köşkü’nün devir süresince strüktürel adına yıprandığı, içindeki eşyaların ise eskidiği, deforme olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Trabzon Büyükşehir Belediyemiz vasıtasıyla binanın onarılması üzere ‘Atatürk Köşkü Restorasyon ve Konservasyon’ projesi mücehhez, Ekin Varlıklarını Himaye Müesses vasıtasıyla onaylanan proje 24 Ağustos 2022’bile eksiltme edilmiş olup, iş uyuşma aşamasındadır. 20 Ilkgüz tarihinde köşk ziyarete kapatılacak ve tadilat işi başlayacaktır. Bu süreçte bir taraftan da binanın içerisinde kâin resim, ışık, abece, möble, engel üzere yekpare eşyalar birlikte uzman ekipler tarafından ele alınarak bilimsel yöntemlerle vacip onarımlar ve yenilemeler gerçekleştirilecektir.”

Atatürk Köşkü’nün, Cumhuriyetin 100. bünye sene dönümünde hem strüktürel adına hem bile tefrişi bakımından aslına akıllıca şekilde yenilenmiş vaziyette halkın hizmetine açılacağı belirtilerek, şu ifadelere meydan verildi:

“Atatürk Köşkü’nde kâin rastgele abece, kılık evet da eşyanın kaldırılması bahis konusu olmayıp, mesai böylelikle haberlere laf olan brifing tabelaları da çokça elan bedii aynı biçimde yenilenerek yerlerine konulacaktır. Milletimizin eş değeri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 sefer konuk edildiği bu esere sahip olmak şehrimiz üzere tıpkı kıvanma vesilesi olup, belediyemiz ve halkımız bu şayan biçilmez mirasa bugüne büyüklüğünde sahip çıktığı kabilinden daha çok birlikte göre sahip çıkmaya devam edecektir.”

Share: