Martı’nın Kurucusu ve CEO’su Oğuz Alper Öktem: “Martı New York’ta Türk bayrağını dalgalandıracak”

Martı’nın Kurucu su ve CEO’akarsu Oğuz Alper Öktem: “Martı New York’ta Türk bayrağını dalgalandıracak”

Tekerlekli ‘Martı’ Amerika’ya uçtu

Martı Kurucusu Öktem: “Anamal yapımızı güçlendirmek amacıyla genişlik doğru ahit”

İSTANBUL – Martı’nın New York Borsası’na açılması süreci için açıklamalarda bulunan Martı’nın Kurucusu ve CEO’akarsu Oğuz Alper Öktem, “Anamal yapımızı yükseltmek üzere yer makul ahit. Martı’nın borsaya 2022 yılının 4. çeyreğinde açılmasını bekliyoruz. Iştirak değerinin 532 milyon dolar olmasını öngörüyoruz. Brüt 280 milyon dolar büyüklüğünde kaynağında bilançomuza girmesini hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin önde gelen mobilite platformu Martı, New York Borsası’na açılma stratejisiyle ait detayları ve ati çağ planlarını İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında paylaştı. Martı’nın New York Borsası’na çatlama süreciyle ilişik düşüncelerini nâkil Martı Kurucu ve CEO’akarsu Oğuz Alper Öktem, “Bu hem şirket tarihimiz hem birlikte ülkemizin muvasala ekosistemi için çok şanlı bir dönüm noktası. Mail gelecekte, kül muvasala araçlarının elektrikli, tüm elektrikli araçların üstelik paylaşımlı olacağına inanıyoruz. Antrparantez, geleceğin şehirlerinin henüz ağızsız olacağı kanaatindeyiz. Bu uyanıklık ile dünyanın en büyük mikromobilite filolarından birini kurduk. Bugüne büyüklüğünde hem Martı hem üstelik doğa üzere yapabileceklerimizin yemeden içmeden onda birini gerçekleştirdik. New York’ta bile Türk bayrağını dalgalandıracak olmaktan kurum duyuyoruz ve üzerimize sakıt sorumluluğun farkındayız. Bilcümle gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

“2022 yılını 23 milyon dolar ile bloke etmek kabilinden hedefimiz var”

Oğuz Alper Öktem, “Bölüt açılmayla gelişigüzel filomuzu şişirmek, elan bile erişilebilir olmayı hedefliyoruz. Martının ortaklık değerinin 532 milyon dolar olmasını, bürüt 280 milyon dolarlık kaynağında bilançomuza girmesini bekliyoruz. Martının bugün 5.6 milyon kullanıcısı ve 46 bin araçlık filosu var. 2022 yılını 23 milyon dolar ile bloke etmek gibi hedefimiz var. Martı’nın borsaya açılış tarihinin 2022 yılının 4. çeyreğinde olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Resülmal yapımızı güçlendirmek üzere sunu akla yatkın ahit”

Martı’nın, kuruluşundan beri aktif ayrımsız büyüme ortaya koyduğuna özen çekici Öktem, “Türkiye’nin mobilite şirketi adına, ülkemizdeki bu nema potansiyelini çakmak namına anamal altyapımızı pekiştirmek için akıllıcasına zamanın demin olduğuna yetinme getirdik. Paylaşımlı seyahat ve mikromobilite hem dünyada hem ülkemizde sonsuz büyüyen bire bir çağ. Bu büyümeyi karşılayacak sermayeyi sağlamak amacıyla bile BENDE anamal piyasalarına erişme ayrıcalığını yakalamayı ve üst düzem yatırımcıların desteğini almayı hedefledik. Bu hamlemizin de etraflı vadeli nema ve sürdürülebilir başarı üzere ayrımsız anne oluşturduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“Martı, insanların yevmi hayatını kolaylaştırıyor”

İstanbul gibi şehirlerin ulaşım amacıyla çözümün teknolojiden geçtiğini vurgulayan Öktem, “Bizim amacımız insanların yevmi hayatlarını kolaylaştıracak ve akıntı kabiliyetlerini zahmetsizce artıracak çevre dostu ve paylaşımlı muvasala alternatifleri arz etmek. Bu bilinçle başladığımız yolculukta bugün Martı Türkiye’de iOS ve Android mağazalarında 1 numaralı muvasala uygulaması konumunda” dedi.

“Rakiplik Kurumu süreci ile dayalı benzeri endişemiz namevcut”

Serencam namına Rekabet Oturmuş soruşturması için mütekellim Öktem, “Biz sektörün çok elan büyüyeceğine inanıyoruz. İşimizi imar etmek amacıyla çalışıyoruz. Rakiplik kurumu süreci ile ilgili bire bir endişemiz bulunmayan. Biz arz yeniden bu yana işimizi yer adamakıllı şekilde yapmaya çalışıyoruz. Oran kurumlarının görevi işlerini ayırmak bizimde görevimiz onlar işlerini yaparken arkalamak” diyerek konuştu.

(UGR-MFA-E)



Share: