Toplumsal konut projesinin hangi illerde başlayacağı galiba oldu! İnşaat seviyesi %50 oranına yaklaşınca sözleşmeler imzalanacak

‘İlk evim, evvel iş yerim’ ismi ile duyurulan göz projesine müteveccih seçkin periyot yeni benzeri evolüsyon yaşanıyor. Toplu Göz İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle hayata geçirilen projede vade sayıları, sözleşmelerin ne ant imzalanacağı ve evvelce ödeme imkanları gibi konular yurttaş yoluyla araştırılıyor.

KURA TARİHLERİ HANGI ANT?

Proje kapsamında 250 bin konut yüzde 40 iskontolu kendisine satışa sunulacak. Gayrı yandan TOKİ, arsa satışları üstelik gerçekleştirecek. Projeye yönelik kendisine adalet sahiplerinin belirleneceği kura tarihleri elan belli değil.

SÖZLEŞMELER NE DEVIR İMZALANACAK?

Yapılacak olan kuralar sonucunda hak sahiplerinin sözleşmelerini hangi zaman imzalayacakları konusu netlik kazandı. Buna bakarak; inşaat seviyeleri yüzde 50’ya yaklaştığında vatandaşlar sözleşmelerini imzalayabilecekler.

Öte yandan adalet sahibi olan eşhas vadelerini 240 kamer yerine ödeyebilecekler. Peşinat tutarı dahi zaaf edilen konulardan biriydi. Lüp değerine bakarak; başlarken tutarı yüzdelik 10 kendisine belirlendi. İmkanı olan hak sahipleri peşinatın üstünde ifa yapabilir.

KONUT BEDELİ PEŞİN ÖDEBİLECEK Mİ?

İsteyenler konut bedelini başlangıçta olarak ödeyebilecekler. Fakat, başlarken ifa yapan doğruluk sahiplerine herhangi bir tenzilat uygulanmayacak.

İLK NAMINA HANGİ İLLERDE BAŞLAYACAK

İlk temelin 25 Ekim’de atılması muhtemel projeye önce namına ne illerde başlanacağı belli oldu. Belde Kentçilik ve İklim Değişikliği Bakanı Hedef Gelgel bu illeri “Projenin geçmiş temellerini 17 ilde atıyoruz. Ankara, Afyonkarahisar, Amasya, Işıklı, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Yardımcı, Yozgat ve Zonguldak’ta 5 bin konutun temelini atıyoruz” sözleri ile açıkladı.

YURTTAŞ KONUTU İADE EDEBİLECEK

Yer Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın genel ağ sitesinde yer düzlük bilgilere bakarak; yurttaş aldığı konutu iade edebilecek. İade işleminde vezneci gözetiminde imzalanan satış mukavelesi hükümleri göre işlem yapılacak.

Share: