Van marifet: Van’da sakat çap kasaları zooloji için yuvaya dönüştürülüyor

Van’ın İpekyolu Belediyesi, sakat ucuz kasaları ile çöpe atılan açacak lastiklerini kulübeye dönüştürerek sahipsiz hayvanların kış öncesinde sıcak yuvaya kavuşmasını sağladı.

Belediye ekipleri, kış mevsiminin anif geçtiği kentte, iyesiz hayvanları soğuktan arkalamak ve aç kalmalarını çelmek amacıyla iş başlattı.

Bu kapsamda Dalan Bankası Van Şubesinin kullanmadığı 100 berbat kasası ile çöpe atılan yüzlerce komütatör lastiğini toplayan görevliler, 11 personelin çalıştığı Bostaniçi Mahallesi’ndeki atölyede bunları yuvaya dönüştürdü.

Kulübeleri iyesiz hayvanların yeryüzü çok görüldüğü noktalara yerleştiren görevliler, kaplara üstelik mama bıraktı.

“Çıkmaz hayvanlarını müzaheret etmek istiyoruz”

İpekyolu Belediyesi Yer Siper ve Kontrol Müdürü Yanardağ Cebbar, AA muhabirine, Kaymakam ve Belediye Komutan Vekili İhsan Emre Aydın’ın desteğiyle kentteki iyesiz hayvanları sıcak yuvaya kavuşturmak için çalıştıklarını söyledi.

Bozuk mülk kasaları ve eski lastiklerden kulübe yaptıklarını belirten Cebbar, şunları kaydetti:

“Kuş, pisik, köpek kulübeleri yaparak hayvanların ısınma problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Kulübeleri yaparken bir zamanda kavrayışsız dönüşüme üstelik katkı sağlıyoruz. Çıkmaz hayvanlarını korumak istiyoruz. Rastgele sene plastik, anahtar lastiği ve ahşap kabilinden atılmış malzemeleri atölyemizde çıkmaz hayvanları üzere yuvaya dönüştürüyoruz. Bu sene birlikte Kalıp Bankası Van Şubesinin kullanmadığı fasit kasalarını atölyemize getirdik. Onlardan kulübe yaptık. Üretimimiz bitmeme ediyor. Çöpe atılan yüzlerce kurgu lastiğinden kedi kulübesi yaptık. Kulübeleri çıkmaz hayvanlarının çetin yaşadığı noktalara bırakıyoruz. İyi ayrımsız ekibimiz var. Yıllardır bu şekilde sokaktaki canlarımız amacıyla çalışıyoruz. Kış mevsimi yaklaşıyor. Bölgemize kar çokça çok yağıyor. Hayvanların soğuktan etkilenmemesi amacıyla çabalama gösteriyoruz.”

Hayvanların tagaddi konusunda de bastırık yaşamaması amacıyla belirlenen noktalara çaça bıraktıklarını tabir fail Cebbar, herkesin bu konuda duygulu olması gerektiğini vurguladı.

Share: