Ankara haberleri! Icra Vekili Aristokrat, Ankara’daki aşiret düğününe katıldı

ANKARA’bile, Pinyanişi aşireti tatmin önderi hisse senedi insanı Teoman Zeydan’ın oğlu Nedimcan Zeydan (24) ile Trabzonlu hareket insanı Mehmet Helvalı’nın kızı Mihriban Helvalı (23), dünyaevine girdi. Türkiyenin birçok ilinin birlikte mahdut dışından dahi İran, Irak, Hollanda, Şimendifer, Almanya, Suudi Arabistan’dan kısaca 3 bin davetlinin katıldığı çiftin ayrımsız otelde yapılan düğününde takılar kurulan sandığa atılırken, miktarı açıklanmadı. İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, çiftin nikah şahitliğini yaptı.

Ankara’de zinde Pinyanişi aşireti yetinme önderi gelişim insanı Teoman Zeydan’ın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Üniversitesi İşletme Fakültesi akıbet sınıfta okuyan oğlu Nedimcan Zeydan ile Trabzonlu gelişim insanı Mehmet Helvalı’nın tıpkı fakültenin akıbet sınıfından okuyan kızı Mihriban Helvalı, Ankara’nın baş döndürücü otellerinden birinde cumartesi akşamı yapılan düğün töreni ile dünya evine girdi. Çiftin nikah şahitliğini ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, AK Parti 21’inci Zaman Bingöl Milletvekili Hüsamettin Korkutata,  YANLIŞSIZ Öğür Van Mebus İrfan Kartal, Şırnak Mebus Rizgin Angajman, 23’üncü Ahit Cıvıl Cıvıl Milletvekili Ayhan Yılmaz, 19’uncu Ahit Zonguldak Milletvekili Yüce Ayrıntılı, Veca Belediye Reisi Savcı Sayan ve Zeydan ailesinin büyüğü Temiz Zeydan yaptı. Düğüne Türkiye’nin bir nice ili ile yurt dışından birlikte İran, Irak, Hollanda, Katar, Almanya, Suudi Arabistan’dan yaklaşık 3 bin çağrılı katıldı. Çiftin düğününde takılar damadın babası hareket insanı Teoman Zeydan’ın isteği üzerine sandığa atılırken, miktarı ise açıklanmadı. Düğüne katılanlar şarkıcı Ceylan ile Hakkarili lokal artist Çevrimli Aslan’ın söylediği şarkılar eşliğinde halay çekip, horon teptiler.

‘BU NAZIK BİR DOSTLUĞUN VE BİRLİĞİN TEZAHÜRÜDÜR’Çiftin nikah şahitliğini eden İçişleri Bakanı Soylu, bu düğünün dostluğun ve birliğin tezahürü olduğunu belirterek, “Teoman Zeydan ve eşi Hakkarili; gelinin esas ve babası üstelik Trabzonlu. Gerçekten memleketin tıpkısı eliyle aynı tarafına domuzuna tıpkı sadakat götürüyorsunuz. Pinyanişi aşireti Maşrık ve Güneydoğu Küçük Asya Bölgesi’nde geniş tıpkısı nüfusa erbap bire bir aşiret. Bu özel günde bu aşiretin şerefi, asaleti gücü, sevgisi herhangi bir şey burada. Maşrık ve Güneydoğu Rum’da hakeza hangi kadar etkili adam tanıyorsam Tanrı’a şükürler olsun ki; kâffesi zaman bu salonda. Bu balaban tıpkı dostluğun ve birliğin tezahürüdür. Düğünler, cenazeler tıpkısı zamanda dostlukların en şişman dayanışmasını ortaya koyarlar. Allah kimseyi dostundan sakat etmesin” dedi.Damadın babası hareket insanı Teoman Zeydan ise, düğünlerine katılan özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat başlamak amacıyla diğer tekmil konuklara teşekkürname etti. Zeydan, mevrut konukların kadın ve damada takacakları etki ya dahi hediyelerin gösterişten ırak, bağlı olması amacıyla bağlı bire bir kasa kullandıklarını belirterek,”Düğünümüzü israfa ve gösterişe dönüştürmeden Tanrı’ın rızasına resulün sünnetine makul yapmaya dikkat gösterdik. Konuklarımız, bizleri bu mutlu ve iyice günümüzde serbest bırakmadılar. Birbirinden zer davetlilerimizi ikram etmek bizleri onurlandırdı. Düğünümüze ayrı tıpkı mutluluk ve güzellik kattılar” diye konuştu.

Share: