İYİ Parti’nin Avrat Çalıştayı Samsun’dan başladı

İYİ Parti Eş Politikaları Başkanlığı yoluyla kadınların sorunlarını tayin etmek amacıyla planlı Avrat Çalıştayı, Samsun’dan başladı.

Kentteki tıpkı otelde “Eş yükselmezse alçalır yurt” sloganıyla gerçekleştirilen çalıştaya Samsun, Ordu, Sinop, Trabzon, Artvin, Amasya ve Giresun’dan 165 casus katıldı.

İYİ Parti Umumi Başbuğ Yardımcısı Ünzile Yüksel, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’üstelik kadın cinayetleri, bala gelin vakaları, taciz, ruhsal çaba, hücum, say hayatına katılımdaki ayrımcılık ve mobbing kabilinden birçok ülkü alanı bulduğunu söyledi.

Hiçbir sorunun üzerine kalımlı ve şümullü çözüm önerileriyle gidilmediğini ati süren Yüksel, “Kadınların yaşadığı sorunlara bugüne çatışma, dar bire bir çerçevede analizör arandı. Bu uzanım kadınların yaşadığı sorunların tespiti ve çözümü konusunda kurumların, sivil toplumun, meselelere bir tane göz açısıyla yaklaşmasına sebep oldu. Farklılaşan sorunların tespit edilebilmesinin önüne geçti. Ülkemizin ayrımlı bölgelerinde kadınların yaşadığı sorunları evcil temsilcilerle bu arada sınırlamak, bugüne büyüklüğünde açığa çıkmayan bir nice sorunu birlikte ortaya çıkaracak.” dedi.

İYİ Parti avrat çalıştaylarının, bu konuda elan ilk bu ölçekte uygulanmamış bire bir yöntem izleyerek Türkiye’nin 81 şehrindeki avrat sorunlarını yerli katılımcıların saraka aldığı platforma taşıdığını anlatan Yüksel, çalıştaylarda tam şehirlerin piyes edileceğini, şehirlere dair sorunların teşhisi, nedenleri ve çözüm önerilerinin şehrin temsilcileri aracılığıyla belirleneceğini dile getirdi.

Çalıştayların genişlik heybetli çıktısının ulusal politikaya cephe isnat etmek olduğunu vurgulayan Yüksel, şunları kaydetti:

“İYİ Öğür, cinayetlerle ve tecavüzlerle simgeleşen eş isimlerinin site meydanlarına verildiği aynı Türkiye adına, başarılarıyla gündeme mevrut kadınların zihinlere kazındığı bir Türkiye’yi oluşturacak. Kadınların ve çocukların elan hür, mutlu ve güvenli tıpkısı toplumda yaşaması amacıyla atılması müstelzim cümle adımları cesaretle atacağız. Ulusal politikaya taraf vermek için sizlerin katkılarıyla hazırlanacak kadın temalı mülk, havza ve ulusal bildirge oluşturacak. Degaje tıpkısı katılımla yapacağımız çalıştaylarımızda pozitif ayrımcılık kaygısıyla kadınlara meri eşey kotası, yüzde 20 adına rical amacıyla uygulanacak.”

İYİ Parti Umumi Başkanı Meral Akşener birlikte çalıştaya videoteyp kanaat gönderdi.

Karı Çalıştayı’nın ikincisinin elan sonra belirlenecek tarih ve yerde düzenleneceği bildirildi.

Share: