Afetzedelerin muallel mobilyalarını ortaöğretim öğrencileri üretiyor

– Fabrika işçileri değil lise öğrencileri

Afetzedelerin natamam mobilyalarını lise öğrencileri üretiyor

SAKARYA – Sakarya’dahi gönüllü hoca ve lise öğrencileri, sarsıntı bölgesinden şehre gelen afetzede aileler için aralıksız demeden fiilen, eksik olan mobilyaları üretip montajını gerçekleştiriyor.

Sakarya’dahi mesleki ve maharet liselerin fahri sarıklı ile öğrencileri, depremlerden etkilenen vatandaşlar amacıyla harekete geçti. Deprem bölgesinden şehre mevrut afetzedeler amacıyla kolları sıvayan mektepli ve öğretmenler, eksik olan mobilyaları üretmeye başladı. Okus Pokus, faaliyet masası, çocuk sandalyesi üreten öğrenciler, ayrıca gerekseme duyulmayan mobilyaları bile restore ederek, gerekseme sahibi ailelere teyit ediyor.

“Öğrencilerimizin hepsi hasbilik esasına dayalı kendisine burada çalışıyorlar”

Borsa İstanbul Recepbey Mesleksel ve Teknik Rum Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanı Şefi Zor Alpman, “Zelzele bölgesinde evlerini, eşyalarını kaybetmiş ve devletimizin dahi destekleriyle Ferizli ilçemize yerleşen afetzedelerimizin ihtiyaçları oluyor. Emek masaları, giysi dolapları, sandalyeler gibi mobilyaları biz burada üretip, vatandaşlarımıza müzaheret üzere götürüyoruz. Öğrencilerimizin bütünü gönüllülük esasına dair namına burada çalışıyorlar. Malzemeler ise okul bünyesindekilerin dışında vatandaşlarımızın göndermiş olduğu paralarla aldığımız malzemeler. Vatandaşlarımız evinde kullanmadığı veya tahrif ihtiyacı duyduğu mobilyaları bile bize getirip, yarım olan kısımlarını biz burada tamamlayıp yine depremzede vatandaşlarımıza doğrulama ediyoruz. Şuana büyüklüğünde üç ailemize teslimat yaptık. Giysi dolabı, himmet masası, iskemle üzere bu forma mobilyaların üretimini yapıp tasdik ettik. Şuanda tahminî 3 ailemize vereceğimiz imal aşamasında olan mobilyalarımız var, onları bile öğrenciler tamamlamaya çalışıyor. Yardımda mevcut vatandaşlarımıza teşekkürname ediyoruz, öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Çokça ağırlık şartlarda olan vatandaşlarımıza arkalama ediyorlar. Burada hem teavün hem üstelik kalın duyguları mütekâmil oluyor” dedi.

“Onlar mutlu olunca tığ artık gitmek istiyoruz”

Düzentileme saatlerini önemsemediklerini nâkil 11. derslik öğrencisi Miğfer Kartal, “Depremzede arkadaşlarımıza elimizden geldiği kadar müzaheret ediyoruz. Madik, bilgisayar masası, düzentileme masası, bibliyotek yaptık ve onların montajını yaparak tasdik ettik. Sonsuz işlemek istiyoruz. Saat bizim üzere önemli değil, arkalama elan cesim ve yarın bizim başımıza üstelik gelebilir. Burada kendimiz kesip kendimiz topluyoruz ve montajını da kendimiz yapıyoruz. Onların mutluluğu bizim amacıyla henüz kebir onlar mutlu olunca biz artık hizmet etmek istiyoruz” diye niteleyerek konuştu.

“Özellikle çocuklarının sonrada onların yüzü gülsün bizim yegâne isteğimiz o”

Borsa İstanbul Recepbey Mesleki ve Maharet Küçük Asya Lisesi Müdürü Maksat Işıklı ise “Öncelikle okul beyyine öğretmenimiz, deprem bölgesinden mevrut vatandaşlarımızın evlerine anbean, öğrencilerin ihtiyaçlarını soruyorlar. Ayrıca depremzede vatandaşlarımız zat özel ihtiyaçları olursa gardırop, mesai masası, kitaplık kabil bunları öğretmenimize söylüyorlar. Bizlerde onlara bakarak hazırlık etmeye çalışıyoruz. Depremin geçmiş gününden itibaren öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bütün varlıklarıyla havari olmaya yani asrın dayanışması dediğimiz yardımlaşmaya ikbal birliğiyle ulama sağlamaya çalışıyorlar. Bunda üstelik inanıyoruz kim, elimizden gelen seçkin şeyi yaptık ve elan fazlasını da yapmaya hazırız. Öğretmenlerimiz bu hususta düzentileme mefhumu kesinlikle gözetmiyor. Bize depremzede vatandaşlarımızdan ihtiyaçları bildirilsin ve onların sunma başta çocuklarının sonrada onların yüzü gülsün. Bizim biricik isteğimiz o” şeklinde konuştu.

Share: