DAVUTOĞLU DÜZEM KORUMALI TARIM DÖNEMİ BAŞLAYACAK

GELECEK Partisi Umumi Başkanı Ahmet Davutoğlu, Uzvi tarımı heveslendirme edeceğiz ve katma değeri faziletli istihsal alanlarına yöneleceğiz. Faizciyi değil üreticiyi destekleyeceğiz. Sahn pahalılığına cebin tüketiciyi koruyacağız fakat üreticiyi ezerek tüketiciyi müzaheret etmek değil üreticiyi motivasyon edecek anlayışı tarıma getireceğiz. Seviye korumalı ekincilik dönemi başlayacak dedi.

Burdur’da temaslarda kâin Ahmet Davutoğlu, Nahiye Tarım Odası’nı görüşme edip, Göz Başkanı Bilal Özel’den zirai üretime ait bilgelik aldı. Henüz sonraları Yer Kombinasyon Uran Bölgesi’nde benzin fabrikasına giden Davutoğlu, işletme sahibi Süleyman Duran ile konuşup sorunları dinledi. Burada işçilerle bile bir araya mevrut Davutoğlu, fabrika çıkışı açıklama yaptı.

Tarımda alarm verici sinyaller olduğunu kaydeden Davutoğlu, Bu çabucak Burdur’da değil umum Türkiye’dahi var. Hele hayvancılıkta bu nahiye. Türkiye’nin yer akman, genişlik temiz tütünün üretildiği, arz tabii hayvanların yetiştirildiği bire bir mıntıka fakat sonuç dönemde benzin maliyetleri ile fiyatları arasındaki dingildeklik, üreticiden tüketiciye giden kanalların tıkanması; süt üreticisinin bu alanı bırakıp, ineklerini kesime gönderdiği dönemden geçiyoruz. Bu Türkiye amacıyla şişman aynı od. Süt çocukluktan itibaren insanoğlunun en asıl ihtiyacıdır. Türkiye kadar bire bir ülkede süt konusunda böyle tıpkısı akse yaşanıyorsa bu asıl ihtiyaç güvenlik sorunu haline mevrut demektir. Çocuklarımızın önce ve ortaokul çağlarındaki büyüme kaynağı peynirden yoğurda birçok alanda anne malzemesi süt dedi.

Ati Partisi lideri Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü

Önümüzdeki dönemde milletin tercihi ile yeniden iktidar felek olduğunda faizcilere giden, düzey korumalı mevduata giren, tek üretmeden, oturduğu yerde mal kazanan kesimlere giden kaynakları keseceğiz. Burdur ve Kenar üzere iyicene diyarlarda alnının akıyla helal besin için çaba gider eden çiftçilerimize bu kaynakları aktaracağız. Ekincilik politikasını devreye sokarak, mıntıka bazlı ekincilik üretimlerini isteklendirme edeceğiz. Çiftçilere bugün sunulan destekler 40 milyar TL civarında. Çiftçilerimizi ayağa kaldırmadan Türkiye’yi ayağa kaldıramayız. Özellikle meralar, hayvancılık alanlarını bollatmak, yem fiyatlarını muhakkak desteklenmiş edip, düzem korumalı mevduat hesabına, kur korumalı yem, tezek ve motorin kadar düzem artışlarından etkilenmeyecek şekilde bunları yapacağız. Burdur’a arpalık çörekotu sıkıntılarını beş altı geçmiş dinledim. Kurs otu, Burdur’un yeryüzü nitelikli ürünlerinden biri. Organik tarımı motivasyon edeceğiz ve ekleme değeri faziletkâr üretim alanlarına yöneleceğiz. Faizciyi değil üreticiyi destekleyeceğiz. Avlu pahalılığına karşı tüketiciyi koruyacağız fakat üreticiyi ezerek tüketiciyi korumak değil üreticiyi teşvik edecek tıpkı anlayışı tarıma getireceğiz. Kırat korumalı ekincilik dönemi başlayacak.

Share: