Yazılım ihracatçılarına SATSO’dan teşekkür belgesi

Sakarya Tecim ve Endüstri Odasında (SATSO) yazılım ihracatı yaparak ekonomiye ulama sağlayıcı SATSO üyesi firma temsilcilerine teşekkürname belgeleri verildi.

SATSO’dan yapılan açıklamaya bakarak, SATSO 31. Çığır Komitesi, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Yazılım Meclisi aksiyon birliğiyle “Bilişim ve Yazılım Departman Faaliyetleri ve E-Turquality Enformatik Yazılım İhracatı” bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya’nın üreten ve ürettiğini üstelik dünyaya pazarlayan tıpkısı şehir olduğunu belirtti.

Sakarya’nın, 2022 itibarıyla 5 milyar doları aşarak yeryüzü çok dış satım özne evvel 10 toprak arasında düzlük aldığına değinen Altuğ, “Hedefimiz 10 bilyon dolar rakamlarına ulaşmaktır. Kaynak kendisine Sakarya’mızın tükettiğinden daha aşkın üreten konumda kalması için çalışmalarımızı yapıyoruz. Üretmenin birlikte ürettiklerimizin birlikte ek değerini dahi arttırmak gerekiyor. Bunun yolu birlikte yazılım ve enformatik üretmekten geçiyor. 10 milyardan dolarlık dış satım hedefimizden ziyade ürettiğimiz ürünlerin uygulayım bilimi, AR-GE ile ürünlerimizin değerini artırmamız gerekiyor. Sakarya ihracat rakamlarının yüzde 85’ini otomotivden gerçekleştiriyor. Yazılım ve enformatik ihracatının birlikte yeryüzü az bu büyüklüğünde yüzdeye çıkması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Bilişim Sektörü Dernekleri Federasyonu (TÜBİFED) Başkanı ve SATSO 31. Patika Komitesinden Sedir Üyesi Necmettin Kırık de bilişim sektöründe neşelilik gösteren firmalara yardım sağlayacak etkinlikler, çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlattı.

Sakarya Teknokent Müdürü Yakup Köseoğlu ise Teknokentler bünyesinde yazılım firmaları amacıyla isteklendirme ve bindi olduğunu aktararak, Gelir vergisinden muafiyet, ekleme ayar vergisi, sigorta primi teşviki gibi birçok imkan söz konusu. Devletimiz yazılım ve enformatik firmalarına pahal değer veriyor. Enformatik ve yazılım firmalarının desteği ve sağlayacağı katkılar yadsınamaz tıpkı gerçektir.” değerlendirmesinde bulundu.

TOBB Yazılım Meclisi Başkanı Ertan Barut, yazılım meclisinin, sektörün gelişimi ve büyümesi, işgücü, istihdam ve yetişek, ihracata yönelim ve gelişim kadar 3 esas misyonu olduğundan bahsetti.

Konuşmalar ve sunumların peşi sıra yazılım ihracatı yaparak ekonomiye katkı sağlayan SATSO üyesi firma temsilcilerine teşekkürname belgeleri sunma edildi.

Etkinliğe, Sakarya Enformatik Derneği Başkanı Nahit Asuman ile umumi heyet üyeleri, Tecim Bakanlığı yetkilileri, SATSO üyesi bilişim ve yazılım firmalarının temsilcileri katıldı.

Share: