TARİHİ DÜZLÜK BAŞKANI KAŞDEMİR ÇANAKKALE HALKI TROYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’Nİ ÇOKÇA SEVDİ

ÇANAKKALE Savaşları ve Gelibolu Tarihi Düzlük Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale’üstelik düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kaşdemir, Bu firez yolu festivallerinin dahi amacı insanları ekin ve sanatta çitmek, kaynaştırmak ve tabii ki şehrin tanıtımına, ekonomisine yardım hatırlamak. Şunu izah etmek isterim, Çanakkale halkı bu festivali çok sevdi dedi.

Türkiye’nin arsıulusal bellik değerine katkıda düşmek üzere planlı Türkiye Firez Yolu Festivalleri kapsamında Çanakkale’de gerçekleştirilen Troya Hars Yolu Festivali 16-25 Eylül tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleştirildi. Festivalde 41 noktada, 112 etkinlikle, 1000’den fazla sanatçının katılımıyla seçme hoşnutluk ve seçkin zevke seslenme fail etkinlikler düzenlendi. Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Kayran Başkanı İsmail Kaşdemir, festivalin arkası sıra değerlendirmelerde bulundu.

‘HER AKŞAM 30 BİN KİŞİ ALMAK ÇOK BAYAĞI BİR İŞ DEĞİL’

Bu form hars ve sanat, sportif etkinliklerin Çanakkale’birlikte yaşayanları mutlu ettiğini söyleyerek Kaşdemir, Temas kesimden adam bu etkinliklerde buluştu. Her yaştan, seçkin kesimden insanlar bu etkinliklerde kendine ilişik tıpkı çıngı buldu. İnsanların yüzüne baktığımız ahit birlikte sevincini, mutluluğunu okuyabildik. Doğrusu bu kültür yolu festivallerinin dahi amacı insanları kültür ve sanatta çitmek, kaynaştırmak ve bittabi kim şehrin tanıtımına, ekonomisine ulama seçmek. Çanakkale halkı bu festivali çokça sevdi. Değme akşam Çanakkale’birlikte 30 bin güç almak çok mahdut tıpkısı hareket değil, insanlar öz istekleriyle ve seve seve hava biraz antipatik birlikte olsa gelip buradaki etkinlikleri başından sonuna büyüklüğünde izlediler. Eylül ayındaki süreçte Çanakkale şehrinin otellerinin dolu olması, restoranların komple olması, çarşıda, pazarda insanların aksata yapıyor olması tabii ki bu festivalin amacının ayrımsız misil henüz gerçekleşmiş olduğunu ortaya koymuştur. Bu festivallerin hars ve müzakere etkinlikleri yaparak insanları kaynaştırmanın, birleştirmenin, bahtiyar olmasını istemenin beraberinde o şehrin tanıtımına ve ekonomisine yardım mizan amacı vardır. Bu de Çanakkale’birlikte ziyadesiyle gerçekleşti diyerek konuştu.



Share: