Kars’tan Kırklareli’ne kaşar göndermesi

Kars’tan Kırklareli’ne kaşar peyniri göndermesi

Başkan Ertuğrul Alibeyoğlu, Kars Kaşarı’nın 100 yılı aşkın tıpkısı geçmişi, değişik tıpkı hars altyapısı var”

KARS – Kırklareli Ticaret ve Uran Odası Başkanı Soner Ilık’ın “Kars kaşarının adı, Trakya kaşarının tadı var” açıklamasına Kars’tan aksülamel geldi. Kars Tecim ve Endüstri Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, Kars kaşarının 100 yılı çok tıpkı geçmişi, farklı benzeri kültür altyapısı, birçok medeniyetin, bir nice budunsal yapının, bir nice emeğin birleştiği ve coğrafi konumu, coğrafi özelliğin süresince bulunduğu benzeri yapıt olduğunu belirtti.

Kars Tecim ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, yaptığı açıklamada bir ürünü satmak için değişik benzeri bölgenin ürününü karalayarak veya kötüleyerek pazarlama tekniği kullanmanın balaban benzeri vebal olduğunu söyledi. Kırklareli Ticaret ve Uran Odası Başkanı Soner Ilık’ın açıklamasının akseptans edilemez olduğunu anlatım eden Alibeyoğlu, “Elbette ki Kırklareli’nin zat yerel tıpkı ürünü, marka bir yapıt olabilir. Ama işaret ürünün tanıtımı yapılırken farklı bire bir bölgenin emeğine, markasına, ticari repo sağlayacak alanını sabotaj ederek, karalayarak yahut da çamurlamak yoluyla tanıtım yapılmasını akıllıca bulmuyoruz. Zira 81 ilin hepsinin namına bakarak ayrımsız markası, kendisine bakarak ayrımsız lokal değeri, tıpkısı ürünü bulunmakta, bunun içre bile balaban bir emek yatmaktadır. Bu emeği yok addetmek yahut bu emeği hiçe addetmek, bu emeğe zarar donör açıklamalarda yatmak akıllıcasına aynı buut değil” dedi.

“Kars kaşarının 100 yılı çok bire bir geçmişi, farklı tıpkısı kültür altyapısı var”

Kars kaşarının 100 yıllık tıpkı geçmişi olduğuna özen çekici Alibeyoğlu, “Yapılan açıklamada Kırklarelili ustaların Kars kaşarını ürettiğini, Kars’a kaşar yapımını öğrettiğinden bahsedilmiş. Kars kaşarı 100 yılı aşkın bir geçmişi, ayrımlı benzeri hars altyapısı, birçok medeniyetin, bir nice budunsal yapının, bir nice emeğin birleştiği ve coğrafi konumu, coğrafi özelliğin zarfında bulunduğu bir üründür. Yani apayrı tıpkısı illa kıyaslanması akıllıcasına gayrimümkün bir, ikincisi da bire bir ürünü satmak için değişik benzeri bölgenin ürününü karalayarak veya kötüleyerek pazarlama tekniğini yolmak bu henüz de şişman aynı hatadır. Biz ürünümüzü satarken 81 ilin tek ürünüyle kıyaslamayız. 81 ilin hep ürününe, emeğine, markasına, değerine ehil çıkarız. Hepsine tıpkısı saygıyı gösteririz. Yemeden Içmeden öz ürünümüzü satmak için elimizde mevcut doneleri, elimizde mevcut değerleri pazarlayarak ürünümüzü satmaya çalışırız. Apayrı bir kavuşum emeğine, ticaretine kötülük verecek, kötüleyecek, huysuz etkileyecek bire bir boyut üstüne açıklama yaparak pazarlamaya çalışarak hakeza benzeri işe başvurmayız. Kırklareli Ticaret Odası’nın yapmış olduğu bu açıklamayı kınıyoruz. Zira bizim işaret değerimiz olan ürünün Türkiye’nin bağırsak piyasasında ağırbaşlı ayrımsız kabul görmüşlüğü var. İhracata dönük benzeri üretime geçiş yapacağız. İhracata para çıkarmayı planlarken bu soy haberlerle ürünümüzü itibarsızlaştırmanın tek anlamı namevcut” diyerek konuştu.

Kars kaşarı ile ilişik açıklamalara Karslı üreticiler da aksülamel gösterdi. kaşar üretimi ve pazarlamasını fail Selami Çapan, “Hakeza tıpkı açıklama yapılması etik bilimi değildir. Kars kaşarının dönüp tarihine baktıklarında 100 yılı aşkın ayrımsız tarihi vardır. Bunun kökeninin nereden geldiğini çok mebzul biliyorlar. Trakya üstelik çok ongun biliyor, Türkiye de çokça mebzul biliyor. Kars ile kıyas etmeleri ayrımsız sefer kusurlu. Kars’ın tarihi, Kars’ın dokusu, Kars’ın bitki çeşidi, kaşara aromayı veren, lezzeti veren benzeri natürel klima var. Aynı Trakya ile Kars’ın kaşarı mukayese edilmesi ya benzeri bilgi kirliliğidir evet de aynı farkındalık için yapılan tıpkı açıklamadır. Böyle benzeri öz gayrimümkün” şeklinde konuştu.

Share: