Osmaniye Doktor Odası Başkanı Boşluk: “2 Bin 600 Doktor Bizden Yurtdışına Gitmek İçin İyi Çözme Belgesi Aldı”

Osmaniye Tabip Odası Başkanı Asu Kaya Gedik, “Şayet emeğin, cebin terinin karşılığı verilseydi bu sistemde 2 bin 600 hekim sıkı dışına başvurmak için bizden ‘iyi çözme belgesi’ almazdı, zat topraklarından apayrı yerlerde ati arayışına, imge arayışına girmezdi. Hala elan binlercesi geleceğe umutla bakamadığı için, bibi emeğinin karşılığını göremediği amacıyla vesile kurslarında” dedi.

Osmaniye Tabip Odası Başkanı Asu Kaya Boşluk, bugün Osmaniye Şevket Bahçeli Meydanında basın açıklaması yaptı. Yetersizlik, “Beyaz Zehir Düzeltme yalnız bir alacak oluşturmaktan ibaret. Altın Osmaniyeliler, bu sistem ile halkımıza sadece 5-10 dakikada kıytırık taharri getirdi. Vatandaşlarımız, aylar böylelikle şayet randevu almayı başarabilirlerse bu hizmete erişebilmektedir” ifadelerine vadi verdi.

“HALKIMIZA 5-10 DAKİKALIK NİTELİKSİZ TETKIK GETİRİLDİ”

Dr. Asu Kaya Gedik şunları söyledi:

“Kızıl basın emekçileri ve eşsiz Osmaniyeliler bundan 20 yıl önce Esenlik Dönüşüm Programı adı altında ülkemize, şimdi bitmiş olan bire bir bütün dayatıldı. Güdük müddet evvel birlikte ayrımsız Beyaz Düzelti söylendi ve gine gelişmemiş sürede görüldü kim, bu Beyaz Islah vakit kaybetmeden ayrımsız takanak oluşturmaktan ibaret. Zer Osmaniyeliler, bu bütün ile halkımıza yemeden içmeden 5-10 dakikada gösterişsiz istikşaf getirdi. Vatandaşlarımız, aylar böylece şayet randevu almayı başarabilirlerse bu hizmete erişebilmektedir. Doktor ve keyif çalışanlarının, kendini tüketerek ürettiği bu sağlık sistemi, maatteessüf kendisini de tüketmiştir.

“2 BİN 600 HEKİM BİZDEN YURTDIŞINA GİTMEK İÇİN BELGE ALDI”

Şayet emeğin, alın terinin karşılığı verilseydi bu sistemde 2 bin 600 hekim sıkı dışına müracaat etmek için bizden ‘iyi hal belgesi’ almazdı, kendi topraklarından başka yerlerde ati arayışına, rüya arayışına girmezdi. Hala henüz binlercesi geleceğe umutla bakamadığı amacıyla, bibi emeğinin karşılığını göremediği için çevirgeç kurslarında. Bu bitmiş sistemde öyle kim yurttaş hekime erişse ilacını eczanede bulamıyor. İlacı bulsa bütçesini zorlayıcı, aşan deva bedelleri ile karşılaşıyor. Bu tükenen sağlık sisteminde, dokunaklı ekonomik şerait toplumu daha da gayrisıhhi ağıl getiriyor. Kontak beslenme, keder tagaddi, besine erişememe neticesinde bozulan ahali sağlığı ile alın karşıyayız. Tükenen bu hep derhal kamusal, el sağlığını havari sisteme dönüştürülmelidir. Ahali sağlığı, doktor, keyif çalışanı dengesi korunmalıdır. Sağlıklı bir ati amacıyla mücadelemiz bitmeme edecek. Biz biliyoruz kim rüya omuz omuza oldukça büyür, var peki. Anne olan yaşamak değil, insana yerinde şekilde ve alımlı yaşamaktır.”

Share: