Silajlık mısırdan 600 tona mümasil rekolte bekleniyor

Adıyaman’de hasadına başlanan silajlık mısırdan 600 tona mümasil rekolte elde edileceği öngörülüyor.

Ekincilik ve Orman Müdürlüğünce, “Silajlık Akdarı Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında çiftçilere 230 kilo silajlık darı tohumu dağıtıldı.

Aldıkları tohumları baharat aylarında tarlalarına eken çiftçiler, yetişen ürünlerini hasat etmeye başladı.

Bu yıl ilk kez denenen ve dekar başına 5 titrem rekolte muhtemel silajlık mısırdaki mahsul çiftçilerin yüzünü güldürdü.

İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Mukayese, AA muhabirine, kentin ikliminin iki ayrı işaret yetiştirmeye akıllıca olduğunu, bu nedenle 4 bölgede silajlık mısırın deneyim ekimini yaptıklarını belirtti.

Kıyas, şöyle konuştu:

“110 dekar alanda ilk teşrin yaptık ve ortalama 550 ila 600 tona mümasil nişane bekliyoruz. Yani dekar başına ortalama 5 ton bir kitap bekliyoruz. Çiftçimizin hem birinci ürünü hem bile ikinci ürünü biçtiğinde adamakıllı bire bir dirimsel elde edeceğini düşünüyoruz. Adıyaman’dahi rüşvet ve buğdaydan sonradan ikinci ayrımsız im adına silajlık mısır yetiştirilebilir, doğrusu ilimizde çokça iri tıpkısı hayvancılık var ve aksata sorunumuz namevcut.”

Adıyaman Süt Üreticileri Birliği Başkanı Deniz Düz dahi kaba yemleri site dışından kabul etmek zorunda kaldıklarını, bu ürünle gelişigüzel ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

Üreticilerden Hamdi Çiçek ise 3 ay geçmiş patates hasadı yaptıklarını, ikinci işaret adına tarlasına silajlık mısır ektiğini, verimden mutlu olduğunu dile getirdi

Share: